Categorized | Oradea

Lucia Varga, proaspăta preşedintă a tuturor femeilor liberale, se ia de ministrul Laszlo Borbely

Deputatul Lucia Varga a început conferinţa de presă de joi, 24 martie 2011, prin a mulţumi celor care au avut încredere în ea şi au susţinut-o pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al organizaţiilor de femei liberale la nivel naţional. Aceasta a adunat un număr de 641 de voturi, situându-se la o distanţă destul de mare faţă de contracandidata sa, care a avut un număr de 321 de voturi. În acdrul aceleiaşi conferinţe Lucia Varga a mai vorbit şi despre problema închiderii grădinei zoologice din Oradea.

Noua preşedintă al femeilor liberale susţine că vrea să adune în jurul ei cât mai multe femei de valoare deoarece, multe dintre acestea, se pricep mai bine decât bărbaţii să gestioneze banii.

„A contat şi sprjinul organizaţiei judeţene, şi vreau sa le multumesc domnului Cornel Popa si Ilie Bologan pentru încrederea si ajutorul acordat, totodata le multumesc si celorlanti colegi din judet dar si din intreaga ţară. Imi doresc ca in Partidul National Liberal sa aducem cat mai multe femei de valoare, bine pragatite professional.

Doresc sa avem femei primar, consiliere locale, consiliere judetene, deoarece sunt  multe femei primar care stiu sa gestioneze foarte  bine  banul public”

a declarat deputatul liberal.

Interpelare adresată lui Laszlo Borbely pe problema gradinii zoologice din Oradea

.

Un alt subiect abordat de Lucia Varga în conferinţa de presă de joi se referă la grădina zoologică din Oradea. Conform deputatului, în 2007, Guvernul Tariceanu a aprobat HG. Nr.1500/2007, privind unele masuri pentru realizare programelor multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor, ce contin obiective de investitii in infrastructura de mediu, pentru realizare proiectelor de investitii in vederea atingerii standardelor necesare autorizarii gradinilor zoologice.

Oradea a primit in anul 2007 suma de 6,5 milioane de euro pentru aceste investitii dar, odata cu venirea la guvernare a PDL, lucrarile au fost sistate, modernizarea gradinii zoologice nefiind o prioritate pentru acesta. Deputaul liberal a adresat o interpelare ministrului mediului, Laszlo Borbely, căruia îi cere sa-i explice care va fi solutia pentru finantarea costurilor de intretinere si hrana a animalelor, avand in vedere ca singura sursa de venit este vanzarea biletelor.

„Îi cer domnului ministru sa reglemeteze situatia deoarece copii nu mai pot vedea animalele, nu se mai pot bucura de plimbarile facute in incinta gradinii zoologice. Doresc ca aceasta sa fie redeschisa, atat pentru binele oradenilor cat si al animelelor”

a declarat Lucia Varga

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult