Categorized | Oradea

Lucia Varga, proaspăta preşedintă a tuturor femeilor liberale, se ia de ministrul Laszlo Borbely

Deputatul Lucia Varga a început conferinţa de presă de joi, 24 martie 2011, prin a mulţumi celor care au avut încredere în ea şi au susţinut-o pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al organizaţiilor de femei liberale la nivel naţional. Aceasta a adunat un număr de 641 de voturi, situându-se la o distanţă destul de mare faţă de contracandidata sa, care a avut un număr de 321 de voturi. În acdrul aceleiaşi conferinţe Lucia Varga a mai vorbit şi despre problema închiderii grădinei zoologice din Oradea.

Noua preşedintă al femeilor liberale susţine că vrea să adune în jurul ei cât mai multe femei de valoare deoarece, multe dintre acestea, se pricep mai bine decât bărbaţii să gestioneze banii.

„A contat şi sprjinul organizaţiei judeţene, şi vreau sa le multumesc domnului Cornel Popa si Ilie Bologan pentru încrederea si ajutorul acordat, totodata le multumesc si celorlanti colegi din judet dar si din intreaga ţară. Imi doresc ca in Partidul National Liberal sa aducem cat mai multe femei de valoare, bine pragatite professional.

Doresc sa avem femei primar, consiliere locale, consiliere judetene, deoarece sunt  multe femei primar care stiu sa gestioneze foarte  bine  banul public”

a declarat deputatul liberal.

Interpelare adresată lui Laszlo Borbely pe problema gradinii zoologice din Oradea

.

Un alt subiect abordat de Lucia Varga în conferinţa de presă de joi se referă la grădina zoologică din Oradea. Conform deputatului, în 2007, Guvernul Tariceanu a aprobat HG. Nr.1500/2007, privind unele masuri pentru realizare programelor multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor, ce contin obiective de investitii in infrastructura de mediu, pentru realizare proiectelor de investitii in vederea atingerii standardelor necesare autorizarii gradinilor zoologice.

Oradea a primit in anul 2007 suma de 6,5 milioane de euro pentru aceste investitii dar, odata cu venirea la guvernare a PDL, lucrarile au fost sistate, modernizarea gradinii zoologice nefiind o prioritate pentru acesta. Deputaul liberal a adresat o interpelare ministrului mediului, Laszlo Borbely, căruia îi cere sa-i explice care va fi solutia pentru finantarea costurilor de intretinere si hrana a animalelor, avand in vedere ca singura sursa de venit este vanzarea biletelor.

„Îi cer domnului ministru sa reglemeteze situatia deoarece copii nu mai pot vedea animalele, nu se mai pot bucura de plimbarile facute in incinta gradinii zoologice. Doresc ca aceasta sa fie redeschisa, atat pentru binele oradenilor cat si al animelelor”

a declarat Lucia Varga

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4371 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult