Categorized | Oradea

Lucia Varga, proaspăta preşedintă a tuturor femeilor liberale, se ia de ministrul Laszlo Borbely

Deputatul Lucia Varga a început conferinţa de presă de joi, 24 martie 2011, prin a mulţumi celor care au avut încredere în ea şi au susţinut-o pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al organizaţiilor de femei liberale la nivel naţional. Aceasta a adunat un număr de 641 de voturi, situându-se la o distanţă destul de mare faţă de contracandidata sa, care a avut un număr de 321 de voturi. În acdrul aceleiaşi conferinţe Lucia Varga a mai vorbit şi despre problema închiderii grădinei zoologice din Oradea.

Noua preşedintă al femeilor liberale susţine că vrea să adune în jurul ei cât mai multe femei de valoare deoarece, multe dintre acestea, se pricep mai bine decât bărbaţii să gestioneze banii.

„A contat şi sprjinul organizaţiei judeţene, şi vreau sa le multumesc domnului Cornel Popa si Ilie Bologan pentru încrederea si ajutorul acordat, totodata le multumesc si celorlanti colegi din judet dar si din intreaga ţară. Imi doresc ca in Partidul National Liberal sa aducem cat mai multe femei de valoare, bine pragatite professional.

Doresc sa avem femei primar, consiliere locale, consiliere judetene, deoarece sunt  multe femei primar care stiu sa gestioneze foarte  bine  banul public”

a declarat deputatul liberal.

Interpelare adresată lui Laszlo Borbely pe problema gradinii zoologice din Oradea

.

Un alt subiect abordat de Lucia Varga în conferinţa de presă de joi se referă la grădina zoologică din Oradea. Conform deputatului, în 2007, Guvernul Tariceanu a aprobat HG. Nr.1500/2007, privind unele masuri pentru realizare programelor multianuale prioritare de mediu si gospodarire a apelor, ce contin obiective de investitii in infrastructura de mediu, pentru realizare proiectelor de investitii in vederea atingerii standardelor necesare autorizarii gradinilor zoologice.

Oradea a primit in anul 2007 suma de 6,5 milioane de euro pentru aceste investitii dar, odata cu venirea la guvernare a PDL, lucrarile au fost sistate, modernizarea gradinii zoologice nefiind o prioritate pentru acesta. Deputaul liberal a adresat o interpelare ministrului mediului, Laszlo Borbely, căruia îi cere sa-i explice care va fi solutia pentru finantarea costurilor de intretinere si hrana a animalelor, avand in vedere ca singura sursa de venit este vanzarea biletelor.

„Îi cer domnului ministru sa reglemeteze situatia deoarece copii nu mai pot vedea animalele, nu se mai pot bucura de plimbarile facute in incinta gradinii zoologice. Doresc ca aceasta sa fie redeschisa, atat pentru binele oradenilor cat si al animelelor”

a declarat Lucia Varga

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult