Categorized | Cultură

O nouă expoziţie a absolvenţilor de artă fotografică la Oradea

La sfârşitul lunii febuarie 2011, a debutat un nou curs intensiv de tehnică şi artă fotografică, organizat pentru începători şi susţinut de artistul fotograf Ştefan Toth, fondatorul şi preşedintele de 35 ani al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Cursul a debutat cu prezentarea „printr-un tur de orizont”, a expoziţiei de artă fotografică, instalate în Galeria “EuroFoto Art”.

În ciuda faptului că acest curs a avut o durată de doar o lună,  cu un program intensiv (în fiecare zi de lucru), cursaţii au avut posibilitatea să-şi însuşească o serie de cunoştinţe despre istoria fotografiei, estetica şi compoziţia imaginii fotografice, despre aparatul de fotografiat, analog şi digital, procesul negativ şi pozitiv alb-negru, color, precum şi diapozitive color.

Cursanţilor le-au fost prezentate expuneri despre post-procesarea imagini fotografice, precum şi despre genurile artei fotografice. În perioada de derulare a cursului, participanţii au avut posibilitatea să admire sute de fotografii artistice, respectiv să analizeze împreună cu coordonatorul cursului lucrările prezentate.

În cadrul cursului, a avut loc şi o deplasare, cu aparatul fotografiat analog şi digital, în centrul istoric al Municipiului Oradea, respectiv realizarea unor fotografii, în studioul de lumini a cunoscutului fotoclub, din Palatul „Vulturul Negru”.

După fotografierea unui film alb-negru, fiecare cursant, a developat singur filmele expuse, după care a avut posibilitatea să-şi mărească, cu ajutorul unor aparate analog, 25 de fotografii, de format carte poştală. În paralel, dintre cele mai reuşite imagini ale cursanţilor, câte  2-3 fotografii alb-negru, de format 24×30 cm, au fost mărite, sub îndrumarea instructorului de curs. Au fost analizate şi selecţionate fotografiile color, realizate cu ocazia unor deplasări de creaţii individuale.

Din lucrările de examen, a celor 6 absolvenţi, va fi organizată o expoziţie de fotografie de cameră, care va fi vernisată cu ocazia festivităţii de închidere a cursului, luni 28 martie 2011, la ora 17:00, în Sala de Studio a Clubului Fotografic „Nufărul”, din cadrul Palatului „Vulturul Negru” Oradea.

În cadrul vernisajului, la care vor participa pe lângă absolvenţii cursului, şi membrii lor de familie, vor fi înmânate de către artistul fotograf Ştefan Toth A.FIAP şi certificatele de absolvire a cursului.

În ciuda faptului că numărul cursaţilor a fost sub media generală, absolvenţii vor prezenta publicului peste 70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică ridicată.

Momentele muzicale, vor fi oferite absolvenţilor şi publicului prezent la vernisaj, de către artistul Thurzó Sándor József , reprezentantul Cvartetului de coarde „Varadinum”.

Expoziţia absolvenţilor, intitulată „Debut B/ 2011”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până în data de 25 aprilie 2011, iar intenţiile de vizitare, vor fi anunţate la telefoanele 0741/212111 sau 0726/292111.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “O nouă expoziţie a absolvenţilor de artă fotografică la Oradea”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] oradeapress.ro This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← Recital de pian – 200 de ani de la nașterea lui Franz Liszt LikeBe the first to like this post. […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult