Categorized | Social

Turnul Primăriei Oradea se pregăteşte pentru a primi turişti

Chiar dacă mai sunt încă anumite detalii de stabilit turnul primăriei va intra în curând în circuitul turistic. Amenajarea specială a interiorului a fost făcută de specialiştii de la Muzerul Ţării Crişurilor în colaborare cu cei de la Primăria Oradea. Imagini în exclusivitate cu Oradea văzută din Turnul Primăriei puteţi viziona în galeria noastră foto.

Conferinţa de presă de luni, 28.03.2011, de la Primăria Oradea a început într-o notă optimistă. Primarul Ilie Blojan a declarat:

„În zilele acestea se vor stabili detaliile cu privire la amplasarea camerelor de luat vederi şi a lunetei. De la începutul lunii viitoare, mai exact din 4 aprilie, Turnul Primăriei îşi aşteaptă vizitatorii. Cei care îşi doresc să ştie cum arată oraşul de la aproape 50 de metri înălţime sunt aşteptaţi la Primăria Oradea ”.

Jurnaliştii au fost apoi invitaţi să facă un tur al obiectivului turistic.

De-a lungul celor patru nivele ale turnului va fi amplasată o expoziţie permanentă, realizată de specialiştii de la Muzeul Ţării Crişurilor.

„Expoziţia va avea patru părţi distincte. La primul nivel va fi montată o expoziţie în imagini a Pieţei Unirii din Oradea. La următorul se va amplasa o expoziţie a orologiilor din municipiul Oradea iar la nivelul trei vom realiza o expoziţie în imagini a patrimoniului industrial al Oradiei, atelierele muncitoreşti în care au fost create aceste ceasuri, şi nu numai. La ultimul nivel, turiştii vor putea vedea un istoric al orologiului din turnul primăriei”

a declarat muzeologul Ronald Hochhauser, de la secţia de istorie a Muzeului Ţării Crişurilor.

Primul balcon al turnului este situat la aproximativ 36 de metri, turnul are o lungime totală de aproximativ 50 de metri şi pentru a ajunge la ultimul nivel al lui trebuie urcate aproximativ 230 de trepte.

„În primele doua luni, accesul în Turnul Primăriei va fi gratuit, urmând ca începând de la 1 iunie să se perceapă o taxă de 5 lei pe persoană şi 3 lei pe persoană în cazul grupurilor organizate mai mari de 10 persoane”

a precizat Mircea Oaie,  şeful Serviciului Monitorizare Cheltuieli Administrative din cadrul Primăriei Oradea.

Lucrările privind dotarea Turnului Primăriei în vederea accesului publicului sunt în valoare de aproape 12.000 lei şi constă în: amplasarea a 4 plăci din alamă la nivelul primului balcon cu scop informativ, amplasarea panourilor de afişaj cu istoricul oraşului, al clădirii şi al orologiului, montarea unui sistem de supraveghere video, amplasarea unei lunete care va sta la dispoziţia publicului pentru observarea oraşului de la înălţime.

Oradea Press vă prezintă, în exclusivitate, o Galerie Foto cu Oradea văzută din Turnul Primăriei. Trebuie doar să daţi un click AICI.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Turnul Primăriei Oradea se pregăteşte pentru a primi turişti”

  1. Mihaela Iordanescu spune:

    Superb! Imi doresc sa ajung si eu acolo intr-o buna zi 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] deschis turnul Primăriei vizitatorilor. De la 50 m (cel mai înalt punct), se poate vedea cam aşa cum vedeţi mai jos […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult