Categorized | Social

Oradea are în desfăşurare 174 de proiecte socio-comunitare cu finanţări nerambursabile

Viceprimarul Biró Rozália şi directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Zita Koncsek, au prezentat marţi, 29.03.2011, în cadrul unei conferinţe de presă, situaţia proiectelor depuse pentru finanţări nerambursabile în anul 2011. Au fost depuse 281 de cereri de finanţare, dintre care au fost eligibile 174 de proiecte, suma alocată din bugetul local fiind de 975.000 lei.

Pentru domeniul cultură au fost depuse 82 de proiecte, dintre care 52 sunt eligibile. Suma minimă finanţată este de 1.000 lei, iar valoarea maximă finanţată este de 67000 lei.

Pentru domeniul tineret au fost depuse 84 de proiecte, fiind declarate eligibile 51. Valoarea minimă finanţată este de 1000 lei, iar valoarea maximă este de 23000 din totalul de 234.500 lei.

Pentru domeniului protecţia mediului au fost depuse 30 de proiecte, dintre care 21 au fost eligibile. Suma totală acordată acestui domeniu este de 135.500 lei, iar valoarea minimă acordată pentru un proiect a fost de 1000 lei.

Pentru domeniul euroregiune au fost depuse 14 proiecte, dintre care 10 au fost declarate eligibile. Suma totală alocată este de 23.000 lei (valoarea minimă fiind de 500, iar valoarea maximă de 5000 de lei).

Pentru învăţământ au fost depuse 40 de proiecte dintre care comisia de evaluare a decis finanţarea a 21 de proiecte. Valoarea totală acordată în cadrul acestui domeniu a fost de 95.500 lei.

Pentru domeniul sport au fost alocaţi 118.000 lei, numărul proiectelor depuse a fost de 22, dintre care urmează să fie finanţate 14 proiecte eligibile.

„Administraţia locală recunoaşte şi apreciază activitatea acestor ONG-uri. Consider că cele 281 de proiecte depuse în acest an arată că secorul ONG din Oradea este foarte activ”

a declarat, în cadrul conferinţei, viceprimarul municipiului Oradea, Biró Rozália.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult