Categorized | Sport

Sfertul trei, eterna problemă. BC Timişoara – CSM Oradea 73-63

Nu mai e un secret pentru nimeni că orădenii se descurcă cel mai slab în sfertul al treilea al fiecărui joc. Din păcate, din nou, pentru a nu ştiu câta oară, bihorenii nu au reuşit să reintre în joc când au revenit pe parchet, soluţia fiind încă o necunoscută. Trebuie de urgenţă să se găsească ce mai simplă explicaţie pentru ca acest lucru să nu se mai repete, mai ales că sâmbătă, cu Otopeniul, pe propriul teren, este ultima şansă de a încerca să obţină o ultimă victorie în sezonul regulat, pentru a întâlni un adversar mai accesibil.

Pană atunci însă, elevii antrenorului local Cristian Achim au dezamăgit din nou şi de astă dată în deplasare, nereuşind să profite la maximum de punctele slabe din tabăra adversă. Aceasta avea să-i coste o înfrângere conturată atunci când ai şansa victoriei dar lucrurile scapă de sub control.

În cursul după-amiezii de miercuri, 30 martie, s-au desfăşurat partidele din cadrul etapei a XXIX-a a Diviziei a de baschet masculin, penultima a sezonului regulat. Gruparea orădeană CS Municipal Oradea s-a deplasat pentru acest joc la Timişoara pentru a juca pe terenul celor de la Baschet Club. La finalul unui joc cu schimbări radicale de situaţie, bănăţenii au reuşit o victorie pe final, cu scorul de 73-63 (14-16, 12-17, 22-12, 25-18).

Întâlnirea a început în uşoara notă de dominare a vizitatorilor care s-au adaptat mai bine situaţiei de apărare în zonă şi şi-au surprins adversarul cu pătrunderi individuale. La finele primului sfert, orădenii aveau un singur coş avantaj, ceea ce le dădea speranţă pentru un al doilea sfert mult mai bun. Şi acest lucru avea să se realizeze atunci când, din nou, apărarea a dat randamentul maxim. Timişorenii vizibil încurcaţi şi, totodată, lipsiţi de inspiraţie, sunt ţinuţi în viaţă de depăşirile unu la unu ale lui Dzambic şi Miskovic, care înaintează cu prea mare uşurinţă spre panoul advers.

Pauza mare aduce optimismul în tabăra baschetbaliştilor din municipiul de pe Crişul Repede care acumulează şapte puncte diferenţă.

De la cabine, ies însă două echipe cu stări de spirit total diferite, gazdele cu sârbii gata de a face sacrificiu în favoarea rezultatului, în timp ce adversarul nu reacţionează. Urmarea, „Leii din banat” revin puternic pe tabelă şi pun repede diferenţă de zece puncte, fapt ce le dă o încredere mult mai mare.

Ultimul sfert este de-a dreptul dramatic, Pesic, de departe una dintre valorile campionatului intern alături de Păltinişanu şi Dzambic, evoluează fiecare cu câte patru greşeli personale. Ei sunt schimbaţi permanent de noul tehnician Djordje Jovicic, iar, timp de aproape şapte minute, timişorenii evoluează cu cinci greşeli de echipă.

Dar reacţia adversarului se lasă mult aşteptată, ei fiind practic în urmărirea unei echipe extrem de experimentate care ştie să profite la maximum de fiecare situaţie.

Rezultatul, aruncările de la distanţă sunt mereu ratate, arbitri fluieră uşor fault în favoarea celor de pe Bega iar liberele sunt marcate de adversar fără prea mare efort. Finalul aduce formaţia bihoreană în căutarea de a reduce cât mai mult diferenţa şi a încerca să marcheze la fiecare fază de trei puncte dar Maric ratează în moment important, evidenţiindu-se Mitchell.

Înfrângere care nu periclitează deloc prezenţa baschetbaliştilor bihoreni în play-off, dar îi pune într-o situaţie delicată, ei având nevoie de o victorie sâmbătă, pe propriul teren, cu Otopeniul, pentru un loc liniştitor la finele sezonului.

BC Timişoara: Dzambic 12 puncte, Pesic 20, Markovic 10, Czmor 2, Miskovic 16, Hăbuş 5, Păltinişanu 8. Antrenor: Djordje Jovicic.

CSM Oradea: Maric 8, Paşca 5, Topchov 16, mandic 10, Lazar 2, Mitchell 16, Schachtner 6. Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult