Categorized | Sport

Meciul care decide soarta localnicilor. Sâmbătă, ora 18:00, CSM Oradea – CS Otopeni. Intrarea liberă

Încă de la startul returului, cei implicaţi în secţie de baschet masculin a CSM Oradea, nu doreau ca ultimul joc să fie cel decisiv. Proverbul „de ce ţi-e frică nu scapi” s-a adeverit însă în cazul baschetbaliştilor orădeni. Vorbim aici de posibilitatea ratării play-off-ului la finele unui singur joc. CSM Oradea se află la doar 40 de minute de o performanţă de care au dovedit că sunt capabil în cele douăzeci şi nouă de etape. Acum, din păcate pentru ei, un insucces le-ar nărui toate şansele.

În cursul după-amiezii de sâmbătă se vor desfăşura partidele din cadrul ultimei etape a sezonului regulat la baschet masculin, şi anume jocurile din etapa a XXX-a a Diviziei A. Localnicii de la CSM Oradea au o misiune dificilă, fiind obligaţi să câştige pe propriul teren jocul cu cei de la CS Otopeni, o echipă incomodă şi extrem de masivă.

Cu siguranţă, presiunea pe umerii lui Mandic & co. este enormă, ei aflându-se în faţa unui examen de caracter în care sunt obligaţi să strângă rândurile pentru un final de sezon cât se poate de fericit.

Dar nici adversarul nu este unul de neglijat, având în componenţă o parte dintre jucătorii cu salariile foarte mari din primul eşalon şi care, cu o mentalitate sănătoasă, sunt decişi să termine învingători.

Va fi un duel extrem de atractiv prin prisma faptului că cele două echipe ocupă poziţiile nouă şi respectiv opt în clasament, cine va câştiga va juca în procentaj de 100 % în play-off.

Dacă organizatorii au demonstrat că pot juca mult mai bine atunci când sunt relaxaîi şi fără presiune, de partea cealaltă, adversarul este obişnuit cu astfel de partide şi, în mod normal, are în avantaj un lot de jucători mult mai bine cotat financiar dar şi o bancă de rezerve peste nivelul adversarei..

Nemanja Maric: „Pentru meciuri ca acesta m-am făcut baschetbalist”

.

Înaintea partidei, în tabăra gazdelor predomina optimismul.

„Dacă nu putem bate Otopeniul acasă, poate că nu merităm să fim în play-off. Totuşi, eu cred în echipă, am încredere în forţele noastre şi cred în victoria de sâmbătă. Otopeniul e o echipa bună, care a câştigat uşor cu Steaua, a bătut la scor CSM Bucureşti. E adevărat, au pierdut la Ciuc o mare şansă de a fi în play-off, dar, dacă Ciuc a putut să-i bată, putem şi noi să-i batem la Oradea”

a declarat Andelko Mandic.

Acesta a fost completat de Nemanja Maric:

„Tot sezonul am fost în top opt echipe şi acum am pierdut la Timişoara. În schimb, toate celelalte echipe care trebuiau să piardă au câştigat. Acum e un meci de totul sau nimic pentru noi. Pentru mine însă e foarte bine. Pentru meciuri ca acesta m-am făcut baschetbalist. Cred că sâmbătă va fi atât de multă lume la meci încât nu avem cum să pierdem.”

Celelalte jocuri ale rundei se vor desfăşura după programul: CSU Ploieşti – Gaz Metan Mediaş, BC Mureşul Târgu Mureş – CSU Braşov, Energia Rovinari – BC Timişoara, SCM Craiova – CS Municipal Bucureşti, BC Perla Herghitei Miercurea Ciuc – Politehnica Iaşi, U Mobitelco Cluj-Napoca – CS Steaua Bucureşti, CSU Sibiu – CSU Piteşti.

Imediat după finalul jocului, accesând site-ul nostru www.oradeapress.ro, veți avea posibilitatea de a afla toate detaliile meciului.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult