Categorized | Sport

Marş triumfal către primul eşalon. Politehnica Iaşi – FC Bihor 0-2 (0-0)

Şirul de victori al formaţiei fanion a judeţului Bihor este continuat fără probleme deşi deplasările erau dintre cele mai dificile. Fără doar şi poate că roş-albaştri sunt principala candidată la promovarea în primul eşalon şi după ultimele rezultate, în mod normal, ei nu au cum să nu-şi îndeplinească obiectivul. Pentru prima dată, marketing-ul celor de la Liberty Oradea dă rezultatele iar valoarea echipei tinere poate trimfa în faţa unor adversari mult mai bine cotaţi şi mult mai bine plătiţi.

În cadrul rundei cu numărul XX a Ligii a II-a, seria a II-a, formaţia locală FC Bihor a reputat un succes extrem de important în deplasarea de la Iaşi. Ai noştri au reuşit să se impună în final cu scorul de 2-0 (0-0) în faţa celor de la Politehnica. Dubla lui Adrian Mărkus s-a dovedit a fi decisivă, el punctând atunci când echipa avea mai mare nevoie.

Oaspeţii au început mai bine partida şi au avut prima oportunitate prin Lukacs, fost fotbalist al bihorenilor, care a ratat singur cu capul din cinci metri. După un sfert de oră, orădeanul Cătălin Chiş execută o lovitură liberă peste, modest.

Gheorghe Ghiţ, antrenorul bihorenilor, este nevoit să facă prima modificare în locul lui Oltean, accidentat, a fost introdus Morar, un jucător interesant. Ultima oportunitate a primei părţi aparţine lui Florea, care execută o lovitură liberă din lateral, Pogacsics respinde în faţă, de unde coechipierii, cu dificultate, îndepărtează pericolul.

La prima acţiune a părţii secunde, în minutul 51, Adrian Mărkus reuşeşte să deschidă scorul, în urma unei centrări de pe partea stângă a lui Florin Pop, primul reia cu capul din interiorul careului mic. Ieşenii, acuză şocul golului primit, cei care rămân în continuare periculoşi sunt tot oaspeţii dar nu finalizează pe tabela de marcaj, Florin Pop şi Florian, testând poarta cu şuturi de la distanţă.

Inevitabilul se produce în minutul 72 al jocului, cel mai activ jucător de pe teren, Florin Pop, centrează de pe partea stângă pentru Mărkuş care trimite cu capul, portarul Huţan respinge în transversală, dar mingea revine în teren de unde Mărkuş trimite, nestigherit, în plasă. Ultima ocazia a jocului a aparţinut localnicilor, Marin remarcându-l pe Pogacsics cu un şut pe jos.

Victorie enormă pentru roş-albaştri, mult mai siguri pe ei şi motivaţi, care dovedesc că sunt cea mai constantă echipă a campionatului, legând nu mai puţin de patru victorii consecutive, dintre care trei pe terenul contracandidatelor Voinţa Sibiu, Dacia Mioveni şi Politehnica Iaşi.

Poli Iaşi: Huţan – Creţu, Muth, Panc, Siminic – Ghiceanu, Pătraşcu, Cl. Tudor, Florea- Kamara, Lukacs. Antrenor: Adrian Falub

FC Bihor: Pogacsics – Oltean, Muscă, Deaconescu, R. Lupu – Chiş, Danci, A. Coroian – Florean, Mărkuş, Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Marş triumfal către primul eşalon. Politehnica Iaşi – FC Bihor 0-2 (0-0)”

  1. Totti spune:

    Mulţumim de sfat.

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Marş triumfal către primul eşalon. Politehnica Iaşi – FC Bihor 0-2 (0-0) […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult