Categorized | Sport

Bihoreanca Larisa Florian medaliată cu bronz la Kiev

Judoka bihoreni reuşesc calificări succesive la fazele finale ale naţionalelor. Orice sportive, când urcă pe drumul performanţei, este obligat să facă anumite sacrificii. Şi cum e normal, prima dată îşi doreşte să fie cel mai bun din ţara lui. Doar o mentalitate sănătoasă îl îndeamnă să fie cel mai bun la nivel european sau chiar mondial. Ajuns acolo, sportivul trăieşte o satisfacţie enormă şi abia atunci îşi poate da seama dacă sacrificiile lui au meritat.

Două dintre judoka de viitor ale ţării, care cu siguranţă vor obţine şi pe viitor rezultate însemnate la nivel european sau mondial, sunt surorile Florian Larisa şi Andreea.

Prima, a participat pentru a doua oară în acest an, la o Cupă Europeană în Ucraina, la Kiev, rezervată cadeţilor categoriei Under 17. cum era de aşteptat, acesta s-a situat din nou pe podium, ocupând la finalul întrecerii poziţia a treia şi intrând în posesia medaliei de bronz.

Cealaltă a ocupat poziţia secundă în cadrul Etapei zonale a Campionatului Naţional care a avut loc la finele săptămânii trecute la Deva.

Delegaţie bihoreană, condusă de antrenorii Aurelian Fleicz şi Alexandru Goncearenko, şi-au instruit judoka de la LPS Bihorul – Liberty Oradea pentru nu mai puţin de patru noi calificaţi la faza finală şi anume Bianca Bibarţ (52 kg),Lorena Podelenczki (70 kg), Bogdan Bondar (100 kg) şi Sorin Petrică (+100 kg).

De asemenea, înaintea etapei, mai erau calificaţi Bertalan Farcaş (55 kg), Beniamin Carţiş (60 kg), Patricia Petraş (48 kg) şi Larisa Florian (52 kg).

În aceeaşi perioadă, luptătorii de la LPS Bihorul Oradea, antrenaţi de Nelu Pop, au luat parte la etapa secundă a Campionatului Naţional de lupte greco-romane. În cele din urmă, orădenii Răzvan Creţu (100 kg), Paul Buzaş (63 kg), Mircea Hanga (48 kg) şi Iulian Ciută (46 kg) au terminat toţi pe treapta a treia a podiumului.

Anton Andrada locul nouă la minge

.

Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit, în perioada 2-3 aprilie, ediţia a X-a a Cupei Irina Deleanu la gimnastică ritmică, de departe cel mai important concurs de acest gen din ţara noastră.

Şi în acest an, s-au aliniat la strat gimnaste de certă valoare din 21 de ţări, printre care şi Daria Kondakova actuala campioană mondială en-titre la coardă.

Judeţul Bihor a fost reprezentat de două sportive de la CS Universitatea Oradea şi anume Anton Andrada şi Ioana Rotar, ambele antrenate de Anca Sabău.

Din păcate, nici una dintre ele nu a reuşit să intre în finală deoarece regulamentul permite ca fiecare ţară să aibă doar un sportiv. În aceste condiţii, Andrada Anton a terminat întrecerea cu mingea pe locul nouă, în timp ce Ioana Rotar, remarcată la concursul „Românii au talent”, s-a clasat în final, între primii 15 concurenţi.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult