Categorized | Social

Turiştii sunt aşteptaţi să admire Oradea şi de la înălţime

La începutul acestei săptămâni, luni, 04.04.2011, municipalitatea a redeschis pentru turiştii care vor să vadă oraşul de la înălţime, Turnul Primăriei. În primele 2 zile s-au înregistrat deja aproape 100 de vizite iar în zilele următoare se anunţă o creştere a acestui număr. Asta pentru că, timp de două luni, accesul în Turn va fi gratuit, urmând ca din iunie să se perceapă o taxă de 5 şi 3 lei pe persoană, în cazul grupurilor organizate, mai mari de 10 persoane.

În cursul zilei de luni aproximativ 50 de persoane au vizitat Turnul Primăriei, în timp ce pentru marţi au fost programate alte 40 de persoane.

Vizitarea acestui obiectiv turistic se face în grupuri programate, de maxim 15 persoane, doar cu ghidaj de specialitate.

Momentan însoţirea vizitatorilor în turn este asigurată de personalul de deservire al primăriei, urmând ca în perioada imediat următoare, ghidajul să fie  asigurat de o persoană specializată.

Programul de vizitare al obiectivului este:

vineri – duminică, între orele 9:30 – 16:30 (pe perioada sezonului rece, ora 16:00 – ora de intrare a ultimului grup);

vineri – duminică, între orele 9:30 – 19:30 (pe perioada sezonului cald, ora 19:00 – ora de intrare a ultimului grup);

Turnul Primăriei se poate vizita şi în cursul săptămânii, de luni până joi, pe baza unei programări anticipate care se poate face la telefon (0259 437 000 interior 147, respectiv 148), fax (040 259 408 822) între orele 7:30 – 15:30 sau pe e-mail (primarie@oradea.ro), cu cel puţin o zi înainte.

Accesul şi vizitarea Turnului Primăriei, fără programare se va putea realiza în limita locurilor disponibile, prin ataşare la grupurile deja programate.

Turnul va fi închis în zilele de sărbători legale: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august, 1 Decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun. Municipalitatea nu percepe taxă pentru fotografieri şi filmări video.

Fotografierea şi filmările profesionale în cadrul muzeului Turnul Primăriei se realizează pe bază de solicitare scrisă sau email adresată instituţiei Primăriei Municipiului Oradea, cu cel puţin o săptămână înainte de realizarea acestora. Nu se pot realiza fotografii şi filmări pentru evenimente cu caracter privat: nuntă, botez etc.

În Turnul Primăriei, la cota cea mai înaltă, este amplasat un telescop care funcţionează cu monede de 50 de bani.

Regulile de vizitare în Turnul Primăriei sunt:

–        respectarea tuturor regulilor de vizitare stabilite de administrator;

–        prezentarea biletului de acces la intrare;

–        folosirea garderobei pentru haine şi bagaje;

–        este interzis accesul cu mâncare şi băutură în Turnul Primăriei;

–        este interzisă părăsirea grupului pe parcursul vizitei;

–        este interzisă aruncarea cu diverse obiecte de la înălţime;

–        este interzisă expunerea peste balustradă a vizitatorilor;

Vizitarea Turnului NU este recomandată persoanele care au rău de înălţime !

Dacă doriţi să vedeţi cum arată Oradea din Turnul Primărie, Oradea Press vă pune la dispoziţie o GALERIE FOTO. O puteţi accesa cu doar un singur click AICI.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult