Categorized | Social

Chiar dacă recunoaşte că Doru Crăiuţ este vinovat, Gheorge Bumbu susţine că, datorită „antrenamentului” pe care doctorul în are, nu a pus în pericol viaţa pacienţilor

La conferinţa de presă de la Universitatea din Oradea de miercuri, 06.04.2011, a luat parte şi decanul Facultăţii de medicină, Gheorghe Bumbu. Acesta a dorit să răspundă acuzaţiilor apărute în presă la adresa profesorului Doru Crăiuţ cum că ar folosi laparoscopul de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Oradea, fără să aibă un atestat de competenţă în acest sens.

Decanul susţine că doctorul Doru Crăiuţ are patru traininguri făcute în străinătate care îi permit să folosească laparoscopul şi că singura lui vină o reprezintă faptul că nu şi-a validat aceste documente.

„Ce este mai grav? Să operezi fără autorizaţie sau fără a avea antrenamentul necesar”

a întrebat retoric Bumbu.

„Există documente pe care le pot pune la dispoziţia presei cu privire la pregătirea pentru acest domeniu a doctorului Crăiuţ. Trebuie să ştiţi că are patru cursuri speciale care îi permit să utilizeze laparoscopul. Unul absolvit la Universitatea din Nevada din SUA, unul în Franţa, unul în Anglai şi al patrulea tot în America.

Sub incidenţa legii, Crăiuţ este vinovat. Trebuia să îşi valideze aceste competenţe dar, datorită cunoştinţelor şi antrenamentului pe care îl are, doctoral Crăiuţ nu a pus niciodată în pericol viaţa pacienţilor pe care i-a tratat”

a explicat decanul Facultăţii de Medicină.

Gheorge Bumbu: „Mă deranjează utilizarea de factură colectivistă a termenului sorbonica”

.

Un alt comentariu pe care decanul l-a făcut este cel legat de modul în care se vorbeşte în presa locală cu privire la profesorii şi Facultatea din Oradea.

„Mă deranjează utilizarea aceasta, de factură colectivistă, a termenului „sorbonica”. Nu este corectă la adresa multor profesori şi absolvenţi ai Universităţii din Oradea. Marea majoritate a „sorboneilor” merită să fie apăraţi şi respectaţi pentru că îşi fac corect meseria. Mergeţi în Ungaria să vedeţi în câte spitale se vorbeşte limba română şi câţi „sorbonei” sunt acolo.

Nu mă îmţelegeţi greşit, nu voi apăra niciodată un om care nu merită şi care a greşit. Dar gândiţi-vă că sunt 3.000 de persoane care sunt consultate şi tratate zilnic în Oradea de aceşti „sorbonei””

a declarat Gheorghe Bumbu.

Pentru a preîntâmpina repetarea unui astfel de caz decanul a declarat că a demarat o anchetă prin care va verifica toţi medicii dacă au documentele validate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult