Categorized | Educatie

„In vino veritas” sau adevăruri spumoase despre vin spuse în aşteptarea Salonului Internaţional de Vinuri de la Timişoara

„Vinul este singurul aliment cu memorie” a susţinut miercuri, 06.04.2011, într-o conferinţă de presă, profesorul Dorin Popa. Acesta a vorbit la Oradea despre importanţa vinului în cultura românească, despre situaţia acestuia pe piaţa internaţională şi despre reîntoarcerea în forţă a soiurilor autohtone din ţara noastră. Alături de el a fost şi directorul Vinvest, Lucia Pîrvu, care a adus în atenţia opiniei publice a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri care va avea loc în perioada 15 – 17 aprilie 2011 la Timişoara.

Conform profesorului Dorin Popa vinurile româneşti pe care le putem cumpăra de pe piaţă sunt sigure. Asta pentru că există un control strict al calităţii acestora şi nu pot apărea pe rafturi decât dacă îndeplinesc anumite condiţii.

„Vinul este cel mai natural produs pentru că nu se folosesc prea multe aparate şi procedee pentru a-l face. Avem însă o problemă naţională în ceea ce priveşte abordarea vinului ca şi cultură şi civilizaţie a culturii. Cred că vinurile româneşti au depăşit de mult nivelul consumatorului din ţara noastră.

Au început să apară în reviste internaţionale de renume şi să câştige medalii şi premii importante la nivel global. Din punctul de vedere al perfecţiunii microclimatului, România este pe locul doi în lume după Franţa.

Cred că vinul este singurul aliment cu memorie. El criptează în gustul şi aroma lui o sumedenie de informaţii preţioase despre pământul în care s-a dezvoltat, despre podgorie, despre momentul istoric în care a fost culeasă via, despre clima din acea perioadă, despre ţara şi procesul de producţie folosit. Tocmai de aceea vinul nu se bea, vinul se savurează exact aşa cum savurezi o poveste

a povestit Dorin Popa.

Salonul Internaţional de Vinuri de la Timişoara vă poate trimite într-o vacanţă de 10 zile în Grecia

.

Centrul Regional de Afaceri Timişoara va fi, în perioada 15 – 17 aprilie 2011, gazda celei de a VIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST. Lucia Pîrvu, directorul Vinvest susţine că în cadrul Salonului vor fi mai multe tombole pentru participanţi, cel mai mare câştig fiind o excusrise de 10 zile în Grecia, oferită de agenţia Cardinal.

„Obiectivul principal al evenimentului îl constituie lansarea producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de vin şi servicii, în competiţia pentru calitatea produselor şi prezentarea acestora publicului vizitator, la preţuri optime, în scopul valorificării lor pe piaţă.

Totodată în cadrul Salonului se vor regăsi firme de analiză şi consultanţă, agenţii de agroturism, organizaţii şi asociaţii de profil şi, nu în ultimul rând, maestrul Antonio Passarelli şi Mircea Dinescu care  vor  pregăti meniuri speciale ce vor fi asortate cu vinurile prezente în salon de către renumiţi degustători şi somelieri, membrii ai Asociaţiei Degustătorilor Autorizaţi din România, Federaţiei Somelierilor din România şi Asociaţiei Somelierilor din România.

Pentru acest an ne propunem promovarea produselor vitivinicole pe piaţa românească dar şi aplicarea celor mai potrivite mijloace pentru promovarea acestora în relaţia producători, importatori – reprezentanţi HoReCa, reprezentanţi cash&carry, profesionişti, cumpărători finali, etc”

a declarat directorul Vinvest.

Noutăţile importante ale Salonului le reprezintă „Internaţional Wine Brokerage Event” şi expoziţia „CODE2WINE”, o expoziţie prin intermediul căreia li se va explica participanţilor cum pot fi folosite, pentru aflarea informaţiilor cu privire la calitatea vinului, codurile speciale inscripţionate pe gâturile sau etichetele sticlelor de vin.

„Dintre noutăţile acestei ediţii se numără o manifestare organizată împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, intitulată „Internaţional Wine Brokerage Event” şi o Expoziţie „CODE2WINE”, organizată împreună cu Institutul Multimedia Româno Elveţian – spaţiu ce va cuprinde vinuri şi produse care conţin coduri 2D (cea mai nouă metodă de marketing în promovarea vinului, produselor vitivinicole şi publicaţiilor de agricultură şi vin din Europa).

Ne dorim o manifestare a bunului gust, a valorificării rezultatelor dar şi de cunoaştere, familiarizare cu sortimentele de vin”

a declarat Lucia Pîrvu.

În încheierea conferinţei a vorbit şi Cristian Drîmba, directorul enotecii Millesime din Oradea care a susţinut că în România calitatea vinului este în creştere, dovadă a acestui lucru fiind premiile recente luate de vinurile de Recaş.

Lista completă a premiilor şi tombolelor de la Salonul Internaţional de Vinuri de la Timişoara o puteţi descărca de AICI.

Detalii despre cum poate fi întrebuinţat codul 2D găsiţi AICI.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult