Categorized | Sport

Băieţii amical, fetele oficial. Ultimele teste înaintea dificilei confruntări din play-off pentru elevii lui Cristian Achim

Prima parte a sezonului în baschetul seniorilor din ţara noastră a luat sfârşit. Spre surprinderea tuturor, băieţii de la CS Municipal Oradea şi-au depăşit obiectivul stabilit la începutul sezonului, şi anume locurile 8-12. Ei au terminat pe poziţia a şasea. Greul abia acum începe şi anume în play-off, localnicii vor avea o misiune extrem de dificilă în dauna celor de la Gaz Metan Mediaş, o echipă cu o superioritate netă la general.

Până atunci, însă, localnicii pregătiţi de Cristian Achim pregătesc cu mult mai multă atenţie disputa oficială, jucându-se după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, primele două întâlniri fiind în perioada 13-14 aprilie la Mediaş.

Vineri după-amiaza de la ora 13 în Arena „Antonio Alexe” din Oradea localnicii vor juca o primă partidă de verificare în dauna clujenilor de la U Mobitelco. Şi clujenii s-au calificat fără probleme în play-off, ei urmând a juca în dauna celor de la CSU Sibiu, cunoscută fiind rivalitatea lor de o viaţă.

Pentru ambele grupări va fi un test extrem de util în condiţiile în care doresc să pregătească cât mai bine viitoarele jocuri oficiale având, totodată, posibilitatea de a folosi mai multe formule de joc şi de a testa unii jucători care au evoluat mai puţin. Nu trebuie să intereseze în mod direct rezultatul final ci doar aspectul jocului în anumite momente ale întâlnirii.

În perioada 8-10 aprilie municipiul Oradea va găzdui turneul semifinal al CN de baschet pentru junioare Under 18 ani.

La competiţie participă echipele CSU Crişul Oradea (antrenoare Ioana Croitoru), CSŞ Bega Timişoara, CSŞ Sibiu, ACS Târgu Secuiesc şi CSŞ nr. 2 Bucureşti. Dat fiind faptul că primele patru sunt deja calificate la turneul final, organizatorii – DJST Bihor şi AJ de Baschet Bihor – au hotărât să doteze competiţia cu un trofeu, Cupa Primăverii, pentru a-i conferi o miză suplimentară. Echipa orădeană va beneficia la acest turneu de aportul jucătoarelor Alexandra Gherle şi Carla Ţigan ambele revenite după ce au fost accidentate mai mult timp.

Programul complet al turneului care va fi găzduit de Arena Antonio Alexe cuprinde jocurile:

Vineri:

ora 9, CSŞ Bega – CSŞ 2 Bucureşti; ora 10:30, ACS Târgu Secuiesc – CSU Crişul; ora 15:30, CSŞ Sibiu – CSŞ 2 Bucureşti; ora 17, CSŞ Bega – ACS Târgu Secuiesc, sâmbătă ora 8, ACS Târgu Secuiesc – CSŞ Sibiu; ora 9:30, CSU Crişul – CSŞ Bega; ora 14, CSŞ 2 Bucureşti – ACS Târgu Secuiesc; ora 15:30, CSU Crişul – CSŞ Sibiu, duminică: ora 9:30, CSŞ Bega – CSŞ Sibiu; ora 11, CS Crişul – CSŞ 2 Bucureşti.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult