Categorized | Sport

Tactica colectivă a funcţionat trei sferturi. CSM Oradea – U Mobitelco Cluj-Napoca 69-78

Orice meci amical îşi are rostul lui atât pentru antrenor cât şi pentru jucători. Tehnicienii pot opta pentru unele formule de echipă noi sau pot pune în aplicare anumite scheme exersate la antrenamente. În acelaşi timp, se pot pronunţa cu privire la valoarea unui elev şi la potenţialul acestuia, în condiţii de presiune limitată. De partea cealaltă jucătorii se pregătesc cel puţin la fel şi pentru o confruntare de verificare cu menţiunea că ei sunt obligaţi să respecte cât mai îndeaproape sarcinile tactice.

În cursul după-amiezii de vineri, Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit jocul amical de baschet masculin care a opus formaţiile CS Municipal Oradea şi U Mobitelco Cluj-Napoca. La finalul întâlnirii, oaspeţii aveau să se impună cu scorul de 78-69 (17-19, 18-14, 24-24, 12-19).

A fost, fără doar şi poate, un test extrem de reuşit pentru ambele formaţii deja calificate în play-off şi care îşi propun să ajungă cât mai sus în acest sezon competiţional.

Gazdele au început mult mai bine întâlnirea cu formula de bază având în Maric distribuitor de pase decisive iar Topchov şi Mandic apărându-se exact. Clujenii, ca de obicei, s-au bazat din nou pe acţiunile individuale ale lui Dykes care este foarte greu de oprit unu la unu. Ambii antrenori au încercat să aplice o apărare în zonă cu menţiunea de a forţa atacurile până la limita timpului necesar. A rezutat pe tabelă o diferenţă minimă.

Sfertul secund a început în nota de echilibru, dar cu formaţia orădeană care nu poate menţine un ritm ridicat, cunoscut fiind faptul că aceştia au o bancă de rezervă limitată. Adversarul profită şi introduce în teren jucători mai proaspeţi care fac diferenţa.

Fometescu şi Thomson sunt cele două piese grele care, chiar dacă nu marchează, se dovedesc a fi utili. Încă o dată s-a demonstrat, dacă mai era nevoie, că localnicii au nevoie de unele schimbări atunci când potenţialul lor fizic îi obligă la momente de relaxare.

A urmat un al treilea sfert în care s-a jucat mai mult pe cartea atacului iar cele două defensive au avut de suferit. Americanii clujenilor, dornici de astfel de evenimente, s-au făcut remarcaţi imediat, Lawrance încercând să demonstreze că a revenit total după dificila accidentare. Urmarea, aproape 50 de puncte marcate iar ideea unei tactici defensive lăsată de-o parte.

În ultimul sfert, primul care schimbă e Cristian Achim, acesta apelând pentru mai mult timp la mai puţin experimentaţii Hora şi Pascu, jucători care încă sunt aşteptaţi să confirme. Şi adversarul încearcă prin Bercea şi Şanta să facă acelaşi lucru, dar e menţinut în teren, cel puţin un american pentru echilibru.

Iniţiativa şi ritmul jocului este dat de învingători care forţează mai mult în relaţiile de unu la unu iar, în apărare, diferitele capcane dau roade.

Succes meritat în cele din urmă pentru clujeni care arată încă o dată că poziţia secundă în clasament e meritată. De cealaltă parte, orădenii sunt pregătiţi pentru dificila confruntare cu Gaz Metan Mediaş dar în nici un caz nu se pot prezenta la fel. Dacă nu vor juca timp de 40 de minute la intensitate maximă toţi, nu vor avea nici o şansă în dauna unui adversar de mare calibru pentru România. Nu va fi uşor în condiţiile în care porneşti cu şansa a doua, dar trebuie să fim optimişti şi să credem în şansele orădenilor.

CSM Oradea: Maric 8 puncte (2×3 puncte), Pașca 17 (2), Topchov 14, Mandic 7, Mitchell 7 (1), Schactner 9 (1), Torok 2, Hora 1, Pascu 2, Ştefan 2. Antrenor: Cristian Achim.

U Mobitelco: Chetreanu 2, Cuic 10 (1), Lawrence 7 (1), Krstanovic 11 (1), Fomutescu 3 (1), Silvășan 16 (2), Dykes 16 (2), Morris 2, Şanta 4, Thomson 7. Antrenor: Marcel Țenter.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult