Categorized | Sport

Tactica colectivă a funcţionat trei sferturi. CSM Oradea – U Mobitelco Cluj-Napoca 69-78

Orice meci amical îşi are rostul lui atât pentru antrenor cât şi pentru jucători. Tehnicienii pot opta pentru unele formule de echipă noi sau pot pune în aplicare anumite scheme exersate la antrenamente. În acelaşi timp, se pot pronunţa cu privire la valoarea unui elev şi la potenţialul acestuia, în condiţii de presiune limitată. De partea cealaltă jucătorii se pregătesc cel puţin la fel şi pentru o confruntare de verificare cu menţiunea că ei sunt obligaţi să respecte cât mai îndeaproape sarcinile tactice.

În cursul după-amiezii de vineri, Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit jocul amical de baschet masculin care a opus formaţiile CS Municipal Oradea şi U Mobitelco Cluj-Napoca. La finalul întâlnirii, oaspeţii aveau să se impună cu scorul de 78-69 (17-19, 18-14, 24-24, 12-19).

A fost, fără doar şi poate, un test extrem de reuşit pentru ambele formaţii deja calificate în play-off şi care îşi propun să ajungă cât mai sus în acest sezon competiţional.

Gazdele au început mult mai bine întâlnirea cu formula de bază având în Maric distribuitor de pase decisive iar Topchov şi Mandic apărându-se exact. Clujenii, ca de obicei, s-au bazat din nou pe acţiunile individuale ale lui Dykes care este foarte greu de oprit unu la unu. Ambii antrenori au încercat să aplice o apărare în zonă cu menţiunea de a forţa atacurile până la limita timpului necesar. A rezutat pe tabelă o diferenţă minimă.

Sfertul secund a început în nota de echilibru, dar cu formaţia orădeană care nu poate menţine un ritm ridicat, cunoscut fiind faptul că aceştia au o bancă de rezervă limitată. Adversarul profită şi introduce în teren jucători mai proaspeţi care fac diferenţa.

Fometescu şi Thomson sunt cele două piese grele care, chiar dacă nu marchează, se dovedesc a fi utili. Încă o dată s-a demonstrat, dacă mai era nevoie, că localnicii au nevoie de unele schimbări atunci când potenţialul lor fizic îi obligă la momente de relaxare.

A urmat un al treilea sfert în care s-a jucat mai mult pe cartea atacului iar cele două defensive au avut de suferit. Americanii clujenilor, dornici de astfel de evenimente, s-au făcut remarcaţi imediat, Lawrance încercând să demonstreze că a revenit total după dificila accidentare. Urmarea, aproape 50 de puncte marcate iar ideea unei tactici defensive lăsată de-o parte.

În ultimul sfert, primul care schimbă e Cristian Achim, acesta apelând pentru mai mult timp la mai puţin experimentaţii Hora şi Pascu, jucători care încă sunt aşteptaţi să confirme. Şi adversarul încearcă prin Bercea şi Şanta să facă acelaşi lucru, dar e menţinut în teren, cel puţin un american pentru echilibru.

Iniţiativa şi ritmul jocului este dat de învingători care forţează mai mult în relaţiile de unu la unu iar, în apărare, diferitele capcane dau roade.

Succes meritat în cele din urmă pentru clujeni care arată încă o dată că poziţia secundă în clasament e meritată. De cealaltă parte, orădenii sunt pregătiţi pentru dificila confruntare cu Gaz Metan Mediaş dar în nici un caz nu se pot prezenta la fel. Dacă nu vor juca timp de 40 de minute la intensitate maximă toţi, nu vor avea nici o şansă în dauna unui adversar de mare calibru pentru România. Nu va fi uşor în condiţiile în care porneşti cu şansa a doua, dar trebuie să fim optimişti şi să credem în şansele orădenilor.

CSM Oradea: Maric 8 puncte (2×3 puncte), Pașca 17 (2), Topchov 14, Mandic 7, Mitchell 7 (1), Schactner 9 (1), Torok 2, Hora 1, Pascu 2, Ştefan 2. Antrenor: Cristian Achim.

U Mobitelco: Chetreanu 2, Cuic 10 (1), Lawrence 7 (1), Krstanovic 11 (1), Fomutescu 3 (1), Silvășan 16 (2), Dykes 16 (2), Morris 2, Şanta 4, Thomson 7. Antrenor: Marcel Țenter.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult