Categorized | Sport

Deşi întâlnesc cel mai puternic adversar din play-off, orădenii speră la o minune

Miercuri şi joi Sala Sporturilor din Mediaş va găzdui primele două jocuri din cadrul primului tur al play-off-ului sezonului 2010-2011 la baschet masculin. Se vor întâlni formaţiile Gaz Metan Mediaş, proaspăt câştigătoare a Cupei României şi CS Municipal Oradea. Deşi pornesc cu şansa a doua orădenii speră să facă o figură frumosă şi să păstreze speranţe pentru meciul retur de la Oradea.

În urmă cu opt ani nou înfinţata secţia de baschet ajungea în play-off după primul sezon. Atunci erau eliminaţi fără drept de apel de CSU ploieşti, campioana ultimilor şapte ani. De astă dată lucrurile ar trebuie să stea mult mai bine. Din păcate, deşi au încheiat sezonul regulat pe un meritoriu loc şase, orădenii au avut ghinionul de a întâlni una dintre cele mai în formă formaţii ale ţării şi anume Gaz Metan Mediaş.

Probleme nu ar fi diferenţa de valoare care poate fi surmontată cu un joc exact, ci faptul că organizatorii primelor două jocuri traversează cea mai bună perioadă din istorie. Spunem asta după ce în ultima etapă a campionatului au câştigat chiar la Ploieşti iar, în urmă cu cinci zile, s-au impus fără probleme în Cupa României, câştigând meritat cu Mureşul Târgu Mureş, chiar la ei acasă şi cu Steaua Bucureşti în finală.

Cu siguranţă că găzarii pornesc cu prima şansă şi în mod normal doar printr-o minune pot fi eliminaţi din primul tur.

Orădenii pornesc cu şansa a doua dar sunt încrezători în forţele lor

.

Miercuri şi joi Sala Sporturilor din Mediaş va găzdui primele două jocuri din cadrul primului tur al play-off-ului sezonului 2010-2011. Se vor întâlni formaţiile Gaz Metan din localitate şi CS Municipal Oradea. Organizatorii neînvinşi în ultimele sezoane în dauna adversarului mai slab cotat nu concepe să nu se impună lejer în primele trei jocuri (se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide) pentru a le rămâne timp mai mult pentru refacere.

De partea cealaltă orădenii nu sunt victime sigure trebuind precizat faptul că ei îşi doresc foarte mult să lase o figură frumoasă la fel ca şi în campionat. Dar cu toate acestea trebuie să recunoaştem că la ora aceasta există o diferenţă clară la multe capitole între cele două competitoare.

Curios este faptul că unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor Titus Nicoară este orădean de origine şi el a debutat în primul eşalon chiar în tricoul roş-albastru.

Cristi Achim, antrenorul baschetbaliştilor bihoreni, a declarat:

„Pentru noi nu este sfârşitul campionatului şi nu trebuie să fie. Pentru noi trebuie să fie un nou start, un nou început, pentru că play-off-ul este un nou început. Şi eu îmi doresc foarte tare să ne jucăm şansa, atâta câtă este.

Dacă ar fi sa fac aşa, o apreciere, cred că avem un joc colectiv să zic un pic mai bun, cred eu, fără să jignesc pe nimeni. Plus că presiunea mai mare e pe umerii lor, dar asta nu înseamnă că noi vom juca fără să ne concentrăm”.

Orădenii au plecat încă de marţi spre Mediaş cu efectivul complet toţi jucătorii fiind apţi pentru aceste două jocuri.

Intrând pe site-ul www.oradeapress.ro puteţi afla amănunte importante despre cele două jocuri imediat după finalul lor.

Proiectul reabilitării sălii de la LPS Bihorul, întocmit

.

Mai puţin de patru luni ne despart de cel mai important eveniment sportiv al anului în municipiul Oradea şi anume Campionatul European de baschet feminin Under 18, grupa I valorică. Este bine ştiut că acesta va avea loc în perioada 4-14 august în municipiul de pe Crişul Repede fiind găzduit de Arena Antonio Alexe şi sala de jocuri sportive a LPS Bihorul. De asemenea sala de la Universitate este considerată una de antrenament.

Dan Matei, director al LPS Bihorul, în cadrul unei conferinţe de presă spunea că deja a luat legătura cu proiectantul pentru a finaliza actele necesare întocmirii proiectului care implică reabilitarea sălii, dotarea acesteia cu toate necesităţile precum şi reabilitarea tuturor necesităţilor din spaţiu din incinta liceului.

Din cadrul comisiei de organizare fac parte pe lângă Carmen Tocală preşedintele Federaţiei Române de Baschte, Mirela Casseti inspector al DJST, Florin Birta director al CSM Oradea, Şerban Sere manager al secţiei de baschet precum şi Suzana Onaca preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Bihor.

Deocamdată nu au fost alocaţi banii necesari demarării lucrărilor, dar în cel mai scurt timp se vor pune la lucru toţi factorii de decizie implicaţi în organizare.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult