Categorized | Social

Primăria verifică sănătatea copiilor din şcolile orădene

Viceprimarul Rozália Biró a prezentat miercuri, 13 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, stadiul în care se află programul de screening al stării de sănătate al elevilor de clasa I şi clasa a V-a din municipiu. Din cei 3600 de elevi, pentru 2.489 s-a primit acordul părinţilor. Astfel, la acest program participă 1.293 de elevi de clasa I-a şi 1.196 de elevi de clasa a V-a.

Folosind aceste analize, municipalitatea identifică problemele de sănătate ale copiilor şi îi înştiinţează pe părinţii acestora, urmând ca aceştia din urmă, în cunoştiinţă de cauză, să ia măsurile care se impun pentru remedierea problemelor de sănătate.

„Prin acest program de screening al stării de sănătate a elevilor, Primăria Oradea doreşte să vină în sprijinul familiilor care au copii. În acest moment se derulează în şcoli examenul oftalmologic.

Costurile acestor consultaţii oftalmologice se ridică la 49.780 lei, însă Optica Focus Oradea a venit în întâmpinarea programului iniţiat de municipalitate, oferind gratuit aceste consultaţii.

În ceea ce priveşte audiograma, Cabinetul de protezare auditivă Romsound s-a angajat să asigure gratuit această consultaţie pentru un număr de 200 de elevi”

a spus viceprimarul Rozália Biró.

Hemoleucograma şi examenele coproparazitologice vor fi efectuate după vacanţa elevilor.

„În ceea ce priveşte acceptul părinţilor am lăsat lista deschisă. Reticenţele unora au pornit probabil de la neînţelegerea termenului analize de laborator. Este cunoscut că, boli precum ar fi diabetul, anemia, şi nu numai, pot fi identificate printr-o simplă analiză de sânge.

Pentru a avea copii sănătoşi este important ca eventualele probleme de sănătate ale elevilor să fie depistate din timp”

a declarat directorul ASCO, Zita Koncsek, prezentă la conferinţă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult