Categorized | Sport

Ultimul sfert a decis învingătoare. Gaz Metan Mediaş – CS Municipal Oradea 84-77

În cursul serii de miercuri au avut loc jocurile cu numărul unu din cadrul play-off-ului sezonului 2010-2011 la baschetului masculin din primul eşalon al ţarii noastre. La Mediaş, în Sala Sporturilor s-au întâlnit formaţiile Gaz Metan din localitate, proaspăta deţinătoare a Cupei României şi CS Municipal Oradea, echipa surpriză a sezonului regulat.  La finalul partidei, cu un plus la capitolul experienţă, organizatorii au reuşit să se impună cu scorul de 84-77 (19-26, 19-14, 19-17, 27-20).

A fost un joc în care orădenii au ţinut piept unui adversar până în debutul sfertului patru când au greşit decisiv în urma unei avalanşe de faulturi. Acest lucru s-a dovedit în final a fi dicisiv.

Gazdele au început liniştiţi jocul marcând prin Drăguşin cel mai înalt baschetbalist din campionat 2,12 m. De partea cealaltă replica orădenilor nu se lasă aşteptată Topchov marchează de la libere.

Surprinzător, Paşca marchează şi el de trei puncte pentru o diferenţă minimă, urmează ca orădenii să-şi surprindă adversarul, acelaşi Topchov şi Mandic punând o diferenţă de cinci puncte pe tabelă 7-12. După ce Howell şi Drăguşin reduc din avantaj, T. Mitchell menţine Oradea în „viaţă” din nou de la trei puncte iar Topchov e de neoprit 11-19.

Finalul sfertului de debut le-a aparţinut din nou oaspeţilor care găsesc soluţie pentru o diferenţă consistentă 19-26.

În sfertul secund pentru orădeni intră pe parchet Schachtner care ratează de la trei puncte, dar Maric nu greşeşte. Medieşenii fac schimbări continue Velickovic şi din nou Howell menţin diferenţa redusă 22-27.

Echilibrul se menţine în acest sfert cu menţiunea că bihorenii comit prea repede cinci greşeli de echipă care îi costă. D. Michell punctează şi el în timp ce Tochov ratează două libere. Velickovic restabileşte egalitatea 34-34, dar aceelaşi Topchov nu se lasă intimidat şi asistat de Maric marchează de două ori consecutiv, intercalat de reuşita lui Muntean. Sfertul se încheia cu o mică diferenţă în favoarea gazdelor 19-14.

Partea a doua a jocului începe cum nu se poate mai bine pentru vizitatori, Paşca marchează şi el de trei puncte, dar D. Mitchell punctează decisiv în două rânduri preluând conducerea. Oradea se menţine în joc datorită unei evoluţii de excepţie a lui Maric fiind de neoprit în aruncările de la distanţă. Gazdele arată o constanţă în fiecare sfert în timp ce vizitatorii au ultimul cuvânt, sfertul încheindu-se 19-17.

Ultimul sfert al jocului baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede încep dezastruos întrecând-se în greşeli personale, ei având după mai puţin de un minut, trei greşeli de echipă. Nu trece nici un minut că deja sunt în penalizare.

Ivanovic profită din plin şi îşi împinge echipa pe tabela de marcaj. Topchov nu marchează decât una dintre cele două aruncări în timp ce orădenii se menţin aproape. Paşca pleacă mai devreme la cabine fiind descalificat cu cinci greşeli personale. Gazdele simt momentul şi forţează prin Drăguşin care marchează nestingherit şi Howell, un jucător foarte puternic, menţine o diferenţă constantă.

Velickovic marchează de trei puncte în timp ce D. Mitchell pune o diferenţă liniştitoare pe tabelă. Mandic reuşeşte performanţa de a marca patru libere în timp ce Cristian Achim cere time-aut. Finalul găseşte echipa bihoreană în căutarea unor soluţii cu aruncări din afara semicercului de 6,25 m în timp ce gazdele punctează lejer de la libere.

În cursul serii de joi va avea loc partida secundă care va fi transmisă în direct cu începere de la ora 20:00 pe postul de televiziune Digi Sport plus.

Gaz Metan: Ivanovic 9 puncte, D. Mitchell 20, Drăguşin 18, Muntean 2, Velickovic 13, Howell 14, Jucan 2, Kinlock 4. Antrenor: Bruno Soce.

CSM Oradea: Maric 16, Paşca 8, Topchov 20, Mandic 12, D. Mitchell 19, Schachtner 2. Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult