Categorized | Sport

Dezastru total după pauză. Gaz Metan Mediaş – CS Municipal Oradea 85-64

Seara de joi a fost una din nou rezervată baschetului masculin din ţara noastră. Astfel au avut loc partidele secunde din cadrul play-off-ului sezonului 2010-2011 al baschetului masculin. Din nou la Mediaş, în Sala Sporturilor s-au întâlnit aceleaşi formaţii Gaz Metan din localitate şi CS Municipal Oradea.  La finalul unui joc dominat autoritar, în special în partea a doua a sa, organizatorii au reuşit să se impună fără probleme cu scorul de 85-64 (21-17, 21-23, 27-12, 16-12).

A fost o întâlnire câştigată pe merit de localnici mult mai agresivi decât în prima zi, cu menţiunea că orădenii nu au mai reuşit aceeaşi prestaţie pozitivă pe parcursul întregului joc. De altfel ei au cedat total iniţiativa imediat după pauză când nu au mai reuşit aceeaşi apărare exactă iar în ofensivă prestaţia unora a lăsat mult de dorit.

Jocul a început din nou sub semnul echilibrului gazdele marcând după câteva secunde prin Drăguşin, în timp ce Mandic îl imită. Topchov în două rânduri îşi trimite echipa într-un minim avantaj dar Ivanovic şi Velickovic punctează şi ei.

Drăguşin profită de diferenţa clară de talie şi face legea sub panoul advers în timp ce orădenii „ţin aproape” urmând un concurs de aruncări de la trei puncte, medieşenii ieşind învingători. Organizatori termină învingători primele zece minute 21-17 cu menţiunea că Mandic, Mandic şi Schachtner au acumulat deja două greşeli personale fiecare.

Sfertul secund debutează în uşoara notă de dominare a orădenilor care restabilesc egalitatea moment în care Bruno Soce schimbă sistemul defensiv. Schachtner punctează decisiv de trei puncte în timp ce replica lui Nicoară, coş cu panoul nu se lasă aşteptată.

Momente de tensiune, faze spectaculoase sub ambele panouri, orădenii menţinând un ritm ridicat al jocului. Topchov marchează şi transformă libera suplimentară în timp ce Howell marchează şi el de trei puncte. Maric este vânat practic de arbitri şi cu trei greşeli este chemat pe bancă de Cristian Achim. În ultimele secunde ale jocului Mitchell are şansa de a restabili egalitatea dar ambele libere sunt ratate de jucătorul orădean ceea ce face ca medieşenii să aibă două puncte avantaj 42-40.

Penultima parte a jocului aduce în prim plan un duel Maric – D. Michell acesta din urmă profitând din plin, dar aruncările de la distanţă sunt punctul forte al oaspeţilor. Arbitri îşi dau în petec fără a fi înţeleşi de jucătorii celor două formaţii, medieşenii pun presiune pe adversar şi în doar un minut „pun” o diferenţă de nouă puncte pe tabelă.

Orădenii nu se regăsesc, numeroasele schimbări nu aduc nimic nou. Paşca şi Ştefan nu reuşesc să intre în ritmul partidei, gazdele profită şi se distanţează la 14 puncte. Jocul curge la discreţia medieşenilor care punctează la fiecare atac în timp ce oaspeţii se apropie tot mai greu de panoul advers. Pe ultimele clipe ale sfertului Titus Nicoară marchează printr-o aruncare mai mult la nimereală pentru o diferenţă categorică 69-52.

Ultimul sfert este „deschis” de o aruncare de la semidistanţă de Maric, în timp ce Howell îşi continuă recitalul. Cristian Achim caută în continuare soluţii pentru a reveni în joc şi totodată pe tabelă dar spectacolul total este oferit de arbitri depăşiţi total de situaţie.

Paşca punctează de trei, Nicoară de neoprit şi Ivanovic marchează şi ei de sub panoul advers cu multă uşurinţă. Rezervele gazdelor fac spectacol pe final profitând din plin de lipsa de organizare a orădenilor incapabili să menţină acelaşi tonus. Finalul aduce formaţia din Mediaş fără a se mai apăra în timp ce Hora sau Pascu fac figuraţie prin minutele pe parchet.

Gaz Metan: Ivanovic 18 puncte, Drăguşin 11, Muntean 2 , Velickovic 12, Howell 18 , Jucan 3, Nicoară 12 Kinlock 4, Marcu 3. Antrenor: Bruno Soce.

CSM Oradea: Maric 17, Ştefan 3, Topchov 14, Mandic 10, Lazar 4, Mitchell 2, Schachtner 14. Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult