Categorized | Social

Primăria vrea fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean

Primăria municipiului Oradea intenţionează să acceseze noi fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria, pentru dotarea cu echipamente şi mobilier medical a Secţiei de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Municipalitatea intenţionează ca, prin intermediul acestor fonduri, să îmbunătăţească semnificativ calitatea serviciilor medicale asigurate în cadrul secţiei pentru boli interne cu frecvenţa cea mai mare în rândul pacienţilor.

Deocamdată se lucrează la studiul de fezabilitate şi întocmirea cererii de finanţare, după care, în cursul lunii iunie a acestui an, proiectul va fi depus la Autoritatea de Management a Programului de Cooperare Transfronalieră din Budapesta.

După evaluarea proiectului, bolnavii ar putea beneficia de servicii cu noi aparate performante chiar de anul viitor. O componentă din bugetul acestui proiect va fi alocată pentru specializarea medicilor din cadrul secţiei.

Valoarea estimativă a proiectului este de 1 milion şi jumătate de euro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult