Categorized | Social

83 de milioane de euro vor veni în Bihor pentru apă şi canalizare

Ca urmare a aprobării de către Ministerul Mediului a finanţării proiectului Aparegio, luni, 18 aprilie 2011, la Bucureşti, primarul Ilie Bolojan şi Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea vor semna contractul de finanţare a proiectului ,,Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor”. Primăriile implicate în proiect vor primi astfel o finanţare în valoare de 83 milioane euro.

Obiectivul proiectului este de a asigura furnizarea unor servicii de alimentare cu apă şi canalizare în conformitate cu practicile şi politicile Europene în domeniu, în majoritatea zonelor urbane, până în anul 2015.

În prima etapă de implementare, 2009-2013, proiectul cuprinde investiţii în tratarea şi distribuţia apei potabile precum şi colectarea şi epurarea apei uzate în municipiile Oradea şi Beius, localitatea Tinca şi localităţile din zona metropolitană a Oradei: Sântandrei, Palota, Girişu de Criş, Tărian, Biharia, Nojorid, Oşorhei, Alparea şi Fughiu, având o populaţie totală de 237,298 locuitori (conform statisticilor din 2008) şi reprezentând aproximativ 40% din populaţia totală a judeţului Bihor.

Semnarea contractului de finantare va avea loc luni, 18 aprilie, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, unde vor fi prezenţi şi vor semna Laszlo Borbely, ministrul mediului, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Aparegio şi Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea, în calitate de beneficiar.

Ca urmare a semnării contractului, primăriile vor primi finanţare în valoare de 83 milioane euro, cheltuieli eligibile.

După semnarea contractului se vor lansa procedurile de licitaţie pentru achiziţia lucrărilor pentru obiectivele de investiţii cuprinse în proiect, proceduri ce vor fi postate pe SEAP.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult