Categorized | Social

În timp ce Primăria Oradea decontează cheltuieli, Ministerul Educaţiei se face că plăteşte

Investiţia în campusul şcolar din Oradea ar fi trebuit să fie susţinută de către Ministerul Educaţiei. Pentru că la acest minister judeţul Bihor nu are niciun ministru, din cele 37,3 milioane de lei, la cât se ridică investiţia, au fost trimise la Oradea doar 1,3 milioane de lei în 2008 şi încă 100.000 lei în 2010. În aceste condiţii, Consiliul Local al municipiului Oradea a decis să se ocupe de finanţare.

Proiectul presupune construirea a şapte corpuri importante de clădire, dintre care, până în present, au fost executate lucrări la un corp de clădire şi anume la o şcoală cu 24 săli de clasă. Lucrările executate din bugetul local sunt de peste 3,5 milioane de lei cu TVA, valoarea totală a contractului şi a actului adiţional semnat în anul 2008, fiind de 37.354.048,95 lei

Momentan, la şcoala cu 24 de săli de studiu şi anexele aferente, au fost realizate lucrări la structura de rezistenţă (zidărie, planşee, şarpantă), au fost montate ferestrele  pe toate nivelele, a fost procurată învelitoarea tip tegolă şi a început montarea acesteia, s-a montat o parte din tubulatura pentru instalaţia electrică şi instalaţia sanitară. Totodată, la parterul imobilului, se lucrează la  tencuirea tavanelor şi a pereţilor.

„Din păcate, chiar dacă avem mare nevoie de această clădire, din cele peste 37 de milioane de lei cât ar costa lucrările, Ministerul Educaţiei ne-a trimis doar 1,3 milioane lei în 2008 şi 100.000 lei în 2010.

Cu aceşti bani nu am putut face mare lucru aşa că Consiliul Local a decis să finanţeze lucrările ca să predăm măcar o clădire până în septembrie 2011.

Ne dorim ca elevii noştri să se mute măcar într-o clădire din toamnă şi să beneficieze de cele mai bune condiţii de studiu în această locaţie”

a declarat viceprimarul municipiului Oradea, Rozália Biró.

Cu toate că nu s-a primit finanţare de la Guvern, municipalitatea orădeană consideră oportună investiţia şi va continua lucrările la Campusul şcolar, cu scopul ca din septembrie în clădirea nou construită să poată funcţiona şcoala „Partenie Cosma”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult