Categorized | Sport

S-au dăruit, au încercat… dar nu s-au calificat. CSM Oradea – Gaz Metan Mediaş 75-89

Mai rar în România o echipă de baschet masculin care într-un meci să joace aproape perfect. Acest lucru putem spune despre adversarul orădenilor, o „nucă” mult prea tare pentru o formaţia locală imposibil de schimbat peste noapte. Cu toate acestea, în ciuda eliminării premature din play-off, putem vorbi fără doar şi poate de un an pozitiv.

Ultimul meci a fost unul simplu în care medieşenii au pregătit întâlnirea special pentru o victorie, pentru a avea mai mult timp liber în vederea partidelor vitoare. Pentru orădeni urmează o pauză îndelungată în care cu siguranţă se vor analiza pe toată părţile evoluţiile fiecărui jucător, cu menţiunea că la anul se doreşte mult mai mult.

În cursul serii de luni, Arena Antonio Alexe a gazduit partida cu numărul trei şi ultima din cadrul play-off-ului sezonului regulat 2010-2011. s-au întâlnit echipa locală CS Municipal Oradea şi Gaz Metan Mediaş. La finalul unei partide de un nivel tehnic şi spectacular destul de bun, vizitatorii au reputat o victorie fără prea mari probleme cu scorul de 75-89 (20-23, 18-30, 19-20, 18-16).

Medieşenii veneau după două victorii pe propriul teren şi mai aveau nevoie de un success pentru a încheia disputa, în timp ce gazdele şi-au pus toate speranţele în acest joc. Tactica a fost una foarte simplă, Bruno Soce antrenorul învingătoarei folosind încă din debut doi pivoţi pe teren, ceea ce a îngreunat sarcina adversarului. Primele minute au fost echilibrate, cu inexactităţi în fazele ofensive ale ambelor echipe.

A urmat o serie extraordinară a lui Ionuţ Drăguşin, pivotul de 2,20 m dominând clar lupta sub panoul advers şi marcând cu uşurinţă din faţa lui Topchov. Bihorenii încearcă mult să forteze aruncările de trei puncte dar nu toate îşi ating ţinta iar pe contraatac medieşenii forţează ritmul. Finalul a aparţinut elevilor antrenorului local Cristian Achim care au marcat prin Mandic în ultima secundă.

A urmat un al doilea sfert în care tactica colectivă a organizatorilor nu a funcţionat deloc iar aruncările de trei puncte ale lui Velickovic, Dumitrescu sau Ivonivic au mărit diferenţa incredibil. Orădenii, parcă incapabili să găsească antidontul, au preferat acţiunile individuale iar atunci când acest lucru era imposibil, au ratat ţinta.

Rezultatul, diferenţă de 15 puncte la pauza mare, care le asigura în mare parte succesul găzarilor.

Cu o mentalitate pozitivă, vizitatorii ies de la cabine cu acelaşi „tonus în joc” şi nu scad ritmul. Neavând schimbările la nivelul titularilor, ai noştri încearcă diferite tactici defensive dar recuperarea sub propriul panou i-a trădat, fiind dominaţi la acest capitoul. Orădeanul Titus Nicoară de la medieşeni a ieşit în evidenţă din nou, cum era de aşteptat, având un simţ dezvoltat al recuperărilor ofensive. Totodată, Torok Roland marchează şi el de trei puncte, pentru prima dată în carieră, într-un joc de seniori.

Ultima parte a fost una în care gazdele au dorit să rişte mai mult dar, nu au putut suplini valoarea clar, superioară, a lotului advers, cu dorinţa şi ambiţia locanicilor. Învingătorii şi-au continuat punctele pe tabela de marcaj în urma unui mecanism de echipă ajuns să funcţioneze foarte bine. Finalul întâlnirii a găsit spectatorii arenei în picioare aplaudându-şi favoriţilor pentru un sezon considerat excepţional.

Gaz Metan: Ivanovic 11 puncte, Drăguşin 22, Muntean, Dumitrescu 18, Velickovic 10, Howell 5 , Jucan 8, Nicoară 13, Kinlock 2. Antrenor: Bruno Soce.

CSM Oradea: Maric 22, Paşca 8, Topchov 9, Torok 9, Lazar 2, Mitchell 12, Schachtner 13. Antrenor: Cristian Achim.

Anderko Mandic accidentat, medieşenii cu galerie

.

Deşi a fost transmis în direct de un post privat de televiziune, meciul a adunat din nou peste 1.800 de spectatori în sală. Printre aceştia s-au aflat şi un grup de aproximativ 15 suporteri veniţi de la Mediaş pentru a fi alături de favoriţii lor.

Cristian Achim nu a putut apela la acest joc la serviciile lui Anderko Mandic, nerefăcut după o mai veche accidentare, în locul acestuia evoluând Bosko Stojakovic care pare să aibă nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare.

În pauza întâlnirii, a avut loc o scurtă festivitate de premiere oficiată de Florin Birta, director al CS Municipal Oradea şi Gheller Zoltan, fosta marte gloria a baschetului orădean. Prima dată au fost premiaţi copii de la secţia de baschet a CS Municipal pentru rezultatele la un turneu de verificare, pentru ca orădenii de la Şcoala Generală Oltea Doamna să fie şi ei premiaţi pentru un rezultat foarte bun la Olimpiada Sportului Şcolar la baschet, locul al patrulea.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult