Categorized | Sport

Crişul şi Westfalia au reuşit să se impună la Trofeul Masterplast

Ce-a mai bună „piramidă” în cadrul sporturilor de echipă olimpice în Oradea funcţionează la disciplina de polo. Aici, atât cei de la CS Crişul Oradea cât şi mai nou înfinţata CS Municipal Oradea, furnizează permanent atât tineri talentaţi la loturile naţionale cât şi sportivi de valoare pentru seniorii de la CSM Oradea. Dar pentru a se ridica la un nivel de pregătire cât mai bun e nevoie de multe competiţii internaţionale pentru a-şi măsura forţele cu cei mai buni în domeniu din Europa sau din întreaga lume.

Timp de trei zile, de vineri până duminică Bazinul Acoperit Crişul din Oradea a găzduit ediţia inaugurală a Trofeului „Masterplast”, întrecere juvenilă internaţională de polo. Competiţia a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor, CS Municipal Oradea şi CS Crişul, având ca partener oficial Masterplast Oradea şi s-a adresat în special juniorilor.

În cadrul competiţiei copiilor născuţi în anul 1997 şi mai tineri au participat şase echipe, iar la copii născuţi în anul 1995 doar cinci. Municipiul Oradea a fost reprezentat de două echipe CS Municipal (antrenor Nicolae Băjenaru) şi CS Crişul (antrenor Ciprian Câmpeanu).

La categoria juniorilor III cei mai buni s-au dovedit în final a fi localnicii de la Crişul Oradea care au obţinut patru victorii din tot atâtea partide 6-5 cu Westfalia (Germania), 6-5 cu Kosice (Slovacia), 13-2 cu Debrecen (Ungaria) şi 21-6 cu Târgu Mureș. Cel mai bun jucător al acestei categorii de vârstă s-a dovedit a fi Bogdan Paleacu component al lotului naţional al României.

La juniorilor II nemţii de la Westfalia s-au dovedit invincibili urmaţi în clasament cu cei de la CS Crişul şi Debrecen. Învingătoarea a reușit să se impună în meci direct în dauna localnicilor gazde ale turnului.

MVP-ul acestei categorii de vârstă a fost desemnat orădeanul Marius Ţig calificat alături de naţionala României Under 17 la Campionatul European din acest an. Toți participanții au primit din partea organizatorilor câte un tricoul de participare, iar echipele clasate pe podium, diplome, cupe şi medalii.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult