Categorized | Cultură

Încă mai puteţi achiziţiona un cadou deosebit de Paşti

Luni, 18 Aprilie 2011, începând cu ora 17:00, a avut loc în cadrul Galeriei de Arte Vizuale, deschiderea expoziției „Târgul de la galerie”. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Oradea, și a avut menirea de a aduce publicului orădean obiecte și icoane realizate manual de artiștii bihoreni.

În Săptămâna Patimilor, Galeria de Arte Vizuale vă invită să vizitați târgul de icoane, ouă încodeiate și alte obiecte de artizanat realizate de artiștii plastici, artizani și meșteri populari, în speranța că veți găsi cadoul potrivit pentru cei dragi.

Printre obiectele ce pot fi văzute și cumpărate la târg se numără icoane pictate manual, cruci sculptate și pictate, ouă încondeiate, tapiserii deosebite, confecționate din materiale neconvenționale, medalioane din ceramică și alamă, cercei, brățări, veste din piele, eșarfe din mătase naturală, buchete și aranjamente naturale, toate unicat sau în serie mică.

Expoziția poate fi considerată un eveniment în adevăratul sens al cuvântului, deoarece vernisajul a fost marcat de recitalul de muzică preclasică și poezie religioasă organizat de Cenaclul de la Bibliotecă și susținut de violonistul Lucian Malița.

Recitalul a fost completat de prelegerile poeților Lucian Scurtu, Mihai Vieru și Ioana Negoescu sub atenta îndrumare a administratorului UAP Radu Tîrnovean și a profesorului Dan H. Popescu.

Perioada de prezentare și vânzare a obiectelor realizate manual de tinerii artiști este 18 – 21 aprilie, între orele 10:00 – 18:00.

S.I.M.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult