Categorized | Sport

S-au autodepăşit într-un sezon de excepţie. CSM Oradea pe cea mai bună poziţie din istoria recentă

„Pentru mine aceşti băieţi au fost cei mai buni” avea să spună Cristian Achim un antrenor fericit care s-a bucurat de un şir de victorii şi de rezultate de excepţie. De când au promovat în primul eşalon, orădenii au mai prins play-off-ul, de pe locul al optulea, o singură dată. De astă dată ei au demonstrat că se poate face performanţă şi cu bani mai puţini, reuşind fără investiţii foarte mari să termine în prima parte a clasamentului final. Cu siguranţă că acest sezon va rămâne unul de excepţie pentru amatorii de statistici dar nimeni nu trăieşti din amintiri. A fost, s-a dus şi să fim optimişti privind înainte. Numai cu o astfel de mentalitate putem vorbi de succes şi pe viitor.

În cursul după-amiezii de marţi Restaurantul Crinul alb din Oradea a găzduit o întâlnire cu reprezentanţii mass-media de specialitate pentru un bilanţ al acestui sezon. Au fost prezenţi Şerban Sere managerul general al secţiei şi Cristian Achim antrenorul principal al formaţiei.

În primul rând ambii au ţinut să mulţumească în mod deosebit tuturor celor care au fost alături de echipă la un acest rezultat considerat extrem de important, începând cu Ilie Bolojan primarul municipiului Oradea şi Gheorghe Vajai principalul sponsor până la ultimul suporter care a fost mereu alături şi la bine şi la greu faţă de echipă.

Antrenorul a ţinut să precizeze că seriozitatea şi caracterul au fost două dintre principalele calităţi ale unei formaţii care a dat tot ca a putut pentru ca rezultatul să fie cel pozitiv. De asemenea acesta a apreciat că unul dintre cele mai dificile momente a fost jocul de pe propriul teren cu cei de la BC Piteşti, câştigat în cele din urmă deşi avea de recuperat şapte puncte cu un minut şi 40 de secunde de jucat.

„Consider că aceşti băieţi minunaţi au făcut tot posibilul pentru a da satisfacţie totală. Mie personal mi-au plăcut mult toţi pentru că s-au pregătit extraordinar şi s-au dăruit total. Cred că locul şase este maximum ce se putea obţine”

spunea Cristian Achim.

La rândul său Şerban Sere l-a completat:

„Ne-am propus de la început să accedem în play-off şi în primul rând să nu dezamăgim pe nimeni. Actorii principali au fost jucătorii iar pe viitor sperăm să continuăm pe aceeaşi linie”.

Proiect de viitor pe termen lung

Încă de la instalarea lui în funcţia de manager general, Şerban Sere vorbea mereu despre un proiect pe termen lung în care vorbea mereu de copii şi juniori. CSM Oradea şi-a înfinţat deja o secţie de copii care la primul turneu a şi câştigat.

De asemenea se vorbeşte despre activităţi sociale nu numai în teren ci şi în afara lui unde echipa, clubul şi totodată sportul are nevoie de o imagine pozitivă. Tot aici putem vorbi despre implicarea activă în organizarea Campionatului European de baschet Under 18 care va avea loc în perioada 4-14 august la Oradea unde cei de la secţia masculină vor „pune umărul” activ pentru ca întrecerea să fie organizată în cele mai bune condiţii.

„Aş dori personal să mai construim o serie de terenuri de baschet în municipiu pentru a avea deschidere către acest sport. Cred că selecţia ar fi mult mai bună iar oraşul ar avea de câştigat”

spunea Şerban Sere.

Divizia B, începând cu sezonul viitor

În mod cert Cristian Achim va mai rămâne cel puţin încă un an pe banca tehnică a formaţiei bihorene. Alături de el deja au semnat contracte Lazar Laszlo şi Torok Roland, doi dintre pivoţii importanţi ai întrecerii interne.

„Principala preocupare a noastră în sezonul viitor va fi înfinţarea echipei de Divizia B în colaborare cu cei de la CSŞ LPS Bihorul Oradea. Pentru prima echipă ar fi bine ca acest lucru să se realizeze cât mai curând”

era de părere Cristian Achim.

Deocamdată nu se spune nimic despre viitorul sezon dar se pare că echipa va avea un nou sponsor în perioada 2011-2012, unul mai generos care va vira în contul secţiei o sumă substanţială. Actualul lot de jucători nu va suferi modificări majore dar cel puţin trei jucători vor fi aduşi pentru a încerca un sezon mai bun sau egal cu acesta. Dar nu va fi deloc uşor în condiţiile în care partea financiară este cea care ar putea fi decisivă.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult