Categorized | Sport

11 medalii pentru judoka orădeni la naţionale. Bilanţul este unul satisfăcător pentru antrenorul Aurelian Fleicz

După primul trimestru al acestui an calendaristic sportivii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Bihorul Oradea au un bilanţ pozitiv, un pic peste cel din anul precedent. Dar încă o parte din competiţii abia acum au ajuns în fazele finale iar medaliile nu vor mai întârzia să apară. Deocamdată cei de la judo ţin ştacheta ridicată ei fiind abonaţi la titlurile naţionale în permanenţă şi în ultimii cinci ani fiind pe primul loc la numărul de medalii cucerite.

La obişnuita conferinţă de presă săptămânală a LPS Bihorul care a avut loc la sediul liceului subiectul principal a fost prezenţa la Campionatele Naţionale Under 20 care au avut loc la Miercurea Ciuc.

Judoka locali pregătiţi de antrenorii Aurelian Fleicz şi Alexandru Goncearenko au deplasat la acestă competiţie un lot format din 18 sportivi. La finele întrecerii sportivii orădeni au reuşit un bilanţ bun câştigând trei titluri naţionale prin Larisa Florian (52 kg), Lorena Podelenczki (70 kg) şi Mircea Pop (60 kg).

De asemenea au mai fost cucerite două medalii de argint Patricia Petraş (48 kg) şi Sorin Petrică (+100 kg) precum şi şase medalii de bronz prin Andrea Florian, Georgiana Pantea, Mădălina Pantea, Maria Leuce, Farcaş Birtalan şi Bogdan Bondar.

Trebuie menţionat faptul că majoritatea dintre aceşti judoka clasaţi pe podium sunt încă juniori sau cadeţi, ei urmând a avea încă cel puţin doi sau trei ani la această categorie.

De departe una dintre cele mai valoroase sportive ale judeţului, Larisa Florian a reuşit în urma acestui rezultat să se califice la Campionatul Mondial, campionatul European precum şi la Mica Olimpiadă. De precizat că cei care au reuşit să-şi adjudece titlul naţional au primit dreptul de a reprezenta ţara noastră la Campionatele Balcanice care vor avea loc în Grecia.

Până atunci însă lotul orădenilor se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru a participa în aceste zile la Campionatele Naţionale Şcolare, o competiţie care va aduce noi medalii în vistieria clubului.

Centru de lupte greco-romane la Marghita

În urma unui protocol semnat între conducerea LPS Bihorul Oradea prin antrenorul secţiei de lupte Nelu Pop şi conducerea Şcolii Generale Alexandru Roman din Marghita va fi constituit un centru de lupte greco-romane în municipiul bihorean.

Acest lucru vine în ajutorul sportivilor din zonă care vor putea practica într-un cadru organizat un sport extrem de dificil care la care Oradea este membru fondator, şi anume federaţia de specialitate fiind înfiinţată în municipiul Oradea.

Într-o altă ordine de idei Tamaş Andraş, fratele lui Tamaş Attila (luptătorul desemnat cel mai bun  sportiv al liceului în urmă cu doi ani) a participat la campionatele Naţionale de juniori I. După o evoluţia remarcabilă luptătorul bihorean legitimat la LPS Bihorul a ocupat în final poziţia a treia a podiumului, cucerind medalia de bronz.

Tamaş Andraş a concurat în cadrul categoriei 66 kg dorind încă de pe acum să calce pe urmele fratelui său, legitimat în acest moment la Dinamo Bucureşti şi component al lotului olimpic al României.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult