Categorized | Cultură

Expoziţie personală Peng Da Li la Oradea

Publicul vizitator orădean, va avea posibilitatea să vizioneze, timp de două săptămâni (în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00), o valoroasă expoziţie de artă fotografică din Taiwan. Autorul expoziţiei este artistul fotograf de talie mondială, Peng Da Li, care a patricipat, alături de Ştefan Toth, la trei tabere de creaţie organizate de Asociaţia Artiştilor Fotografi din China, în Jiaozuo, Lishui şi regiunea Tibet. Vernisajul expoziţiei, va avea loc vineri, 22 aprilie 2011, la ora 11:00.

Autorul trăieşte în zona montană Yangminshuan, unde a avut posibilitatea să fotografieze imagini inedite despre păsările din regiune. A realizat o cercetare, pe termen de 14 ani, despre viaţa păsărilor mici, în mediul natural.

Astfel, a avut posibilitatea să urmărească creşterea puilor mici şi munca grea a părinţilor, depusă pentru protejarea  şi hrănirea progeniturilor. Acest studiu l-a determinat să realizeze şi o expoziţie de fotografie.

În cele 37 de imagini, de format 50×60 cm, artistul fotograf Peng Da Li, prezintă publicului vizitator, creşterea păsărilor, în cadrul lor natural, în condiţii de iluminare naturală, fără să folosească o altă sursă de lumină, cum ar fi fulgerul electronic (blitz).

Autorul expoziţiei susţine faptul că, prin imaginile sale, a intenţionat să prezinte publicului vizitator, relaţiile de familie, cu totul deosebite, ale păsărilor, care ar putea fi un model şi pentru oamenii, care locuiesc închişi în jungla de beton a  oraşelor. Pentru realizarea expoziţiei, a consumat peste 5000 de role de film diapozitiv, tip Kodak 100 profesional şi a folosit unul din cele mai bune aparate de fotografiat analog din lume.

Imaginile diapozitive, au fot transpuse pe o hârtie fotografică specială (cibachrom), care a permis copierea unei imagini, pe un suport pozitiv. Pe lângă mesajul artistic al exponatelor, publicul vizitator va avea posibilitatea să admire fotografii realizate, la un nivel profesional de excepţie.

Premiera acestei expoziţii, a avut loc imediat după finalizarea proiectului, la Galeria Foto Art, de pe strada Moscovei nr. 3, apoi a devenind itinerantă, fiind prezentate în mai Galerii de artă ale Europei.

De această dată, vernisajul expoziţiei, va avea loc vineri, 22 aprilie 2011, la ora 11:00, unde organizatorii, Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, îi invită să participe pe iubitorii de artă fotografică, împreună cu membrii de familie.

La  vernisaj va participa şi Venczel Márton, cercetărtor ştiiţific la Muzeul „Ţării Crişurilor” din Oradea. Expoziţia va fi deschisă oficial de către artistul fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, care va fi prezent şi în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Cvartetului de Coarde „Varadinum” din Oradea.

Noua expoziţie, organizată sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până la data de 08 mai 2011, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Intrarea este liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult