Categorized | Social

De Paști, cerșetorii s-au înmulțit în tramvaiele din Oradea

Profitând de programul lejer al polițiștilor comunitari, al controlorilor dar, mai ales, de sărbătorile pascale cerșetorii au invadat tramvaiele și autobuzele din Oradea. Duminică mai multe persoane, printre care și copii, au fost văzute cerșind în centrul orașului iar luni și marți cerșetorii și-au făcut veacul în special pe ruta Centru – cartier Nufărul.

Chiar dacă primăria a cheltuit bani pe campanii care să îi facă pe orădeni să nu mai dea bani cerșetorilor iar controalele polițiștilor comunitari au fost susținute, aceștia se înmulțesc mereu în preajma sărbătorilor. Duminică, spre exemplu, pe ruta centru – gară a cerșit o fetiță care nu împlinise încă zece ani.

Marți, pe ruta Nufărul – centru, orădenii au avut surpriza să întâlnească un tânăr de 30-40 de ani, fără nicio problemă fiziologică și îmbrăcat frumos (blugi albaștri și geacă albă, parcă atunci cumpărate) care, după ce povestea despre cei zece frați cu probleme din familia sa, întindea mâna spre călători, apelând la mila acestora.

Dacă în jurul orei 9:30, când reporterul Oradea Press l-a întâlnit într-un tramvai, în zona stației Muntele Găina, acesta părea a se bucura de succes, în jurul orei 10:30 lucrurile se schimbaseră. A urcat în tramvai de la Piața centrală și a coborât la Muntele Găina pierzându-se printre blocuri pentru că, mai multe persoane, l-au tras de mânecă.

Nu spunem doar noi, dar, deși înțelegem că sărbătorile sunt pentru toată lumea, poate că în aceste perioade ar fi indicat ca numărul polițiștilor comunitari și ai controlorilor să să fie mai mare. La urma urmei, de asta sunt plătiți, să își facă datoria atunci când se cere, nu atunci când vor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult