Categorized | Sport

Trofeul Damaco deschide oficial sezonul în aer liber. Întrecerea a ajuns la ediţia a VIII-a.

An de an primul turneu „în sportul alb” organizat în municipiul Oradea în aer liber este Trofeul Damaco. Şi nu oricum ci în cele mai bune condiţii, oferite deocamdată de baza Voinţa. Nu este un secret că acea bază existentă este de departe cea mai populată la nivel de copii şi juniori iar oficialităţile locale sunt foarte aproape de a o desfinţa. Până atunci însă fiecare turneu desfăşurat ar putea fi însă ultimul. În anul 2011 pe această bază sunt deja planificate nu mai puţin de şapte turnee oficiale dintre care patru incluse în cadrul calendarului competiţional al Federaţiei Române de Tenis.

De marţi, 25 aprilie, până vineri, 28 aprilie, sunt programate să aibă loc pe cele nouă terenuri partidele unei noi ediţii a Trofeului Damaco, competiţie de mare anvergură ajunsă la ediţia cu numărul opt.

În cadrul unei conferinţe de presă organizată la bază, au fost prezenţi Mircea Drăgoi director al CS Voinţa, Mircea Maier patronul SC Damaco şi Mucenic Chirilor directorul de concurs al turneului. Întrecerea este organizată de Primăria municipiului Oradea în colaborare cu CS Voinţa şi având ca partener oficial pe SC Damaco.

Marţi dimineaţa a avut loc şedinţa tehnică precum şi tragerea la sorţi urmând ca partidele din categoriile 10 şi 12 ani fete şi băieţi să aibă loc tot marți. De miercuri se vor desfăşura jocurile din cadrul categoriilor 14, 16, 18 ani fete şi băieţi, precum şi o categorie de seniori, dacă vor fi înscrişi concurenţi.

Din păcate, perioada nu este una foarte bună pentru tenisul de camp, în condiţiile în care turneul începe în a doua zi de Sfintele Sărbători de Paşti.

Fondul total de premiere va fi de aproximativ 5.000 de lei, ca şi în anul precedent, cu menţiunea că jucătorul turneului va primi din partea celor de la SC GSM SRL (administrator Daniel Marian) un telefon ca premiu special, pe lângă diplome şi cupe.

S-au înscris deja concurenţi din municipiile Beiuş, Arad, Timişoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, Baia Mare, Deva sau Zalău, în timp ce Oradea va fi reprezentată de concurenţi de la Sănătatea, CS Frontiera, Ten Mar şi, bineînţeles, Voinţa. Ca şi la toate turneele, Federaţia Română de Tenis a impus o taxă de participare pentru fiecare concurrent, în valoare de 50 de lei, taxă enormă dacă ţinem cont că un participant ar putea avea doar o singură apariţie.

În cursul după-amiezii de vineri este programată festivitatea de premiere precum şi închiderea oficială a turneului.

Mircea Maier: „Pentru mine personal, tenisul rămâne o pasiune”

.

Prezent în calitate de invitat la întâlnirea cu reprezentaţii mass-media, a rămas la fel de modest ca şi în anii precedenţi preferând să nu vorbească despre contribuţia lui personală la organizarea acestei baze sportive.

„Sincer să vă spun, tenisul de câmp la nivel de copii şi juniori rămâne pentru mine o pasiune. Îmi doresc ca acest turneu să continue şi să păstrăm tradiţia cu toate că trăim într-un media socio-economic extrem de dificil. Sper să fie un turneu reuşit iar orădenii să se claseze din nou printre primii”

spunea Mircea Maier.

Chestionat cu privire la zvonurile că Baza Sportivă Voinţa ar putea fi transformată în parcare, administratorul celor de la SC Damaco SRL s-a declarat dezamăgit.

„Ar fi o mare prostie să desfinţezi o bază existentă şi să faci o parcare foarte costisitoare care ar putea fi nerentabilă. Chiar şi meciul ecologic, este mult mai util, cu o bază sportiv în centru. Vin foarte mulți copii”.

a explicat Mircea Drăgoi.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult