Categorized | Social

Asociația Caritas Eparhial a adunat bani și alimente pentru familiile greu încercate

În perioada Postului Mare, Asociația Caritas Eparhial Oradea a organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.

În fiecare duminică din Postul Mare, 28 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, au făcut 150 de ore de voluntariat pentru a sprijini inițiativa Asociuației.

Au fost adunate alimente de bază, ulei (131 de litri), făină (163 de kg), zahăr (294 de kg) orez (106 de kg) etc., cu o valoare de inventar de 2.935 lei. Acestor bunuri li s-au adăugat și 8.261 de lei din donațiile în bani ale credincioșilor.

„Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De acestea, beneficiază peste 100 de familii aflate în dificultate. Familiile pe care le sprijinim au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria.

De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi. Anul aceasta doar 46 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti”

se precizează într-un comunicat semnat de președintele Asociației, Olimpiu Todorean.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult