Categorized | Sport

Naţionalele de karate tradiţional debutează sâmbătă, la Oradea. Baschetbalistele de la Mihai Eminescu, medaliate cu bronz

Nici nu s-au încheiat bine Sărbătorile de Paşti că sportul îşi reintră serios în drepturi. Una dintre cele mai importante competiţii în karate organizată în acest an în municipiul Oradea va avea loc la finele acestei săptămâni. Atunci îşi vor da concursul cei mai buni karateka din stilul tradiţional la mai multe categorii de vârstă. Tot la capitolul realizări ar trebui trecută și medalia de bronz pe care fetele de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au reușit să o câștige la Campionatul Naţional de baschet pentru junioare III.

În organizarea Federaţiei Române de Karate Tradiţional, în colaborare cu CSU UAMT Agora Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor va avea loc sâmbătă şi duminică ediţia a XX-a a Campionatelor Naţionale de Karate Tradioţional.

Competiţia, găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea, va fi organizată la categoriile juniori II, juniori I, tineret şi seniori masculin şi feminin. Totodată în paralel în cursul zilei de duminică va avea loc şi ediţia a XIV-a a Cupei UAMT pe echipe, dispută rezervată exclusiv seniorilor.

Şi-au anunţat deja participarea karateka de la 29 de cluburi din toată ţara urmând a concura la diferite stiluri peste 190 de concurenţi. De menţionat că la fiecare categorie de vârstă vor fi 16 concurenţi în urma înscrierilor.

În calitate de invitaţi speciali vor fi prezenţi sensei Vladimir Iorga preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional şi sensei Dan Stuparu preşedintele Federaţiei de specialitate din ţara noastră.

Municipiul Oradea va fi reprezentat de karateka de la două cluburi şi anume CSU UAMT Agora şi CS Fudoshin.

Întrecerea va începe efectiv sâmbătă de la ora 11:00 cu preliminariile şi o parte dintre semifinale, pentru ca duminică, de la aceeaşi oră, să aibă loc festivitatea de deschidere precum şi finalele. Amintim  că acest concurs este şi un criteriu de calificare la Campionatele Europene de karate tradiţional din Israel precum şi la Campionatele Europene de stil din Serbia.

Pe parcursul celor două zile de competiţie, intrarea tuturor spectatorilor şi susţinătorilor locali va fi liberă.

„Orădence de bronz”

În urmă cu puţin timp, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a găzduit faza finală a Campionatelor Naţionale de baschet pentru junioare III. În această ultimă fază a ajuns şi formaţia locală a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” pregătită de tânăra antrenoare Suzana Onaca.

Orădencele au reputat două victorii în grupa premergătoare 75-20 cu CS Olimpia Bucureşti şi 54-37 cu SCM Craiova, pierzând un joc, 40-47 cu BC MC Sport Cluj-Napoca, echipa care avea să fie viitoarea campioană.

În ce-a dea doua semifinală, formaţia din municipiul de pe Crişul Repede a cedat, la mare luptă, scor 53-56, în dauna celor de la CSŞ Ploieşti. Cu un moral bun şi revenite mult mai puternic, bihorencele au reuşit să se impună în finala mică, cu scorul de 50-43, în compania celor de la CSŞ „Alexandru Ceuşianu” Reghin, intrând astfel în posesia medaliilor de bronz.

Imediat după finalul competiţiei, s-au acordat o serie de premii speciale după cum urmează Ciordaş Maria şi Timea Peter „– 5-ul turneului final”, Ciordaş Maria – „cea mai bună recuperatoare”, Şerb Adelina – „Cea mai bună apărătoare”.

Pentru Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea, au jucat: Timea Peter, Ciordaş Maria, Şerb Adelina, Renata Rus, Larisa Erdei, Ingrid Fodor, Vanesa Dimoftiu, Romana Caba, Daiana Pentie, Andreea Sava, Rebeca Sala. Antrenoare: Suzana Onaca.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Naţionalele de karate tradiţional debutează sâmbătă, la Oradea. Baschetbalistele de la Mihai Eminescu, medaliate cu bronz”

  1. Felicitari Suzi si mult succes in continuare !!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult