Categorized | Social

O nouă linie de transport în Oradea

Primăria Oradea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru realizarea unei noi axe de transport în municipiu. Această axă se va concretiza într-un drum de legătură între strada Făcliei şi strada Ecaterina Teodoroiu.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, lungimea aproximativă a noii axe de transport va fi de 3,7 km, ea urmănd a fi realizată deasupra căii ferate şi va face legătura între zona de dealuri şi cartierele Nufărul – Velenţa

„Având în vedere că se construieşte mult în această zonă a oraşului, ne aşteptăm şi la o intensificare considerabilă a traficului pe străzi ca Adevărului, Făcliei şi Sofiei, trafic, care în situaţia în care noua axă de transport nu s-ar realiza, ar congestiona traficul de pe B-dul Magherul.

Proiectul va fi demarat efectiv la sfârşitul anului viitor”

 a declarat primarul Ilie Bolojan.

Suma maximă pe care o va putea accesa municipalitatea este de 6000.000 euro.

Imediat ce va fi definitivat studiul de fezabilitate şi vor fi obţinute avizele SNCFR, se va trece la identificarea proprietarilor de terenuri care vor trebui expropriaţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult