Categorized | Social

Era şi cazul! Consilierii locali au votat pentru construirea unei noi autogări în Oradea

Dacă v-aţi săturat să aşteptaţi autobuzele în vechea autogară plină de gropi, de mizerie şi de cetăţeni dubioşi, Oradea Press vă aduce o veste bună. Consilierii locali au aprobat în şedinţa de Consiliu Local de joi, 28 aprilie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei noi autogări. Aceasta va fi terminată în 6 luni, va costa 2.236.234 lei şi va fi construită în cartierul Nufărul la ieşirea din Oradea.

Noua autogară va fi construită la capătul străzii Nufărul, la bucla de întoarcere a tramvaielor.

Momentan, aici există o clădire, care se află în proprietatea OTL. Această clădire va fi reamenajată şi extinsă, urmând să se realizeze o sală de aşteptare pentru călători, dar şi grupuri sanitare, spaţiu pentru depozitarea bagajelor, spaţii comerciale şi casă de vânzare a biletelor şi abonamentelor.

Totodată, se vor amenaja spaţii de autobuz, trotuare, spaţii verzi, locuri de parcare şi se va extinde canalizarea pluvială din zonă.

Durata de realizare a investiţiei este de 6 luni, din care execuţia presupune 4 luni. Valoarea investiţiei este estimată la  2.236.234 lei cu TVA.

Noua autogară va deservi în principal transportul pasagerilor între localităţile bihorene.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult