Categorized | Social

Spitalul Municipal Oradea, inaugurat în prezența ministrului Sănătății

Vineri, 29 aprilie 2011 a avut loc inaugurat Spitalul Clinic Municipal „Gavril Curteanu”, cu ocazia finalizării reparaţiei integrale a corpului principal al unității medicale. La inaugurare, alături de ministrul Cseke Attila, a mai participat și viceprimarul Gheorghe Carp care a prezentat procesul de 6 ani al restaurării.

Prezent la eveniment,  primarul Ilie Bolojan a mulțumit tuturor celor care au dat o mână de ajutoar la reabilitarea imobilului:

„Este a bucurie şi o onoare că putem finaliza o etapă atât de importantă din viaţa acestui spital. Vreau să mulţumesc medicilor din această instituţie că au adus un renume în domeniul pediatriei din România şi vreau să mulţumesc, de asemenea, consilierilor locali, deoarece în permanenţă au susţinut proiectul de renovare.

Doresc să mulţumesc Ministerului Sănătăţii, în mod special domnului ministru Cseke Attila, deoarece cu sprijinul său am reuşit să reabilităm spitalul, cu cel puţin 5 ani mai devreme”.

Primarul municipiului a menţionat că următoarea etapă în dezvoltarea sistemului sanitar orădean presupune asigurarea unei linii de finanţări pentru a asigura îmbunătățirea profesională a medicilor din spitalele orădene precum şi îmbunătățirea relaţiei dintre medici şi pacienţi.

Bihorul un exemplu pentru celelalte județe în privința organizării sistemului sanitar

.

Conform afirmaţiilor ministrului Cseke Attila, administraţia orădeană şi a judeţului Bihor sunt un exemplu pentru celelalte judeţe în privinţa organizării sistemului sanitar.

„Azi asistăm la o reînfiinţare a spitalului Clinic Municipal, iar judeţul Bihor este unul dintre acele judeţe unde factorii locali, indiferent de culoarea politică,  au înţeles că în domeniul sănătăţii este nevoie de a merge împreună pentru dezvoltarea sistemului sanitar”

a declarat ministrul.

După vizita de la Spitalul Municipal, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii municipiului, au vizitat și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Aici Cseke Attila a inaugurat secţiile clinice de Neurochirurgie şi compartiment Oftalmologie, respectiv Chirurgie Buco-Maxilo Facială şi compartiment ORL, din staţionarul I al spitalului.

După festivitatea de tăiere a panglicii, ministrul Sănătăţii a vizitat saloanele renovate şi recompartimentate de la etajul 6 al spitalului, însoţit de managerul Carmen Pantiş, primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, precum şi de prefectul Gavrilă Ghilea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult