Categorized | Social

Garda de Mediu a amendat societățile responsabile de mirosurile neplăcute din Oradea

Chiar dacă în Oradea mirosul neplăcut a dispărut, reprezentanții Gărzii de Mediu din Bihor, la sesizarea Prefecturii, au efectuat controale și au împărțit amenzi celor două firme responsabile de acest disconfort, SC Nutripork SRL Palota și SC Zahărul SA Oradea. Cuantumul celor două amenzi se ridică la 70 de mii de lei.

Conform unui comunicat de presă semnat de prim comisarul Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan, în urma controalelor efectuate s-a constat că la SC Nutripork SRL Palota, suprafața batalurilor nu este acoperită integral cu paie așa cum ar fi trebuit, conform legii.

Mai mult, deși în doar câteva luni cantitatea de dejecții animaliere a crescut cu o tonă, firma nu a împrăștiat pe iazurile de depozitare a dejecțiilor, paie. Pentru aceste nereguli, precum și pentru altele, SC Nutripork SRL a primit o amendă de 50 de mii de lei.

În ceea ce privește SC Zahărul SA, comisarii gărzii de mediu au fost puțin mai îngăduitori.

„La SC Zahărul SA Oradea s-a constatat că sub banda de transport a borhotului au mai rămas, după finalizarea campaniei de procesare a sfeclei de zahăr din 2010, o cantitate de borhot care a intrat într-un proces de descompunere (fermentare) pe o suprafață de cca 2 metri pătrați, în cantitate de 2 metri cubi, care producea un disconfort prin mirosul degajat”

se precizează în comunicatul remis de Garda de Mediu Bihor. Pentru nergulile constatate, societatea vinovată a primit o amendă de 20 de mii de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult