Categorized | Sport

Roş-albaştri au revenit pe primul loc. Unirea Alba Iulia – FC Bihor 0-1

Cu şase etape înainte de finalul competiţiei Ligii a II-a echipa de fotbal FC Bihor a revenit în fruntea clasamentului Seriei a II-a. Asta după ce sâmbătă dimineaţa bihorenii au reputat un suces extrem de important în deplasarea de la Alba Iulia, unde au jucat pe terenul celor de la Unirea. La finalul celor 90 de minute regulamentare, vizitatorii au reuşit să se impună, după reuşita lui Mădălin Popa din minutul 85.

Partida a fost una în care ambele echipe au adoptat o tactică prudentă, cu dorinţa clară de a juca cât mai departe de propria poartă şi să nu primească gol. Gazdele au dominat steril dar nu şi-au creat situaţii clare de gol, în condiţiile în care apărarea adversă s-a achitat bine de sarcini.

Singura reuşită a partidei a venit în urma unui corner, mingea a fost trimisă înalt în careul mare al gazdelor, la 7-8 metri de poarta lui Pascal, de unde Mădălin Popa s-a înălţat şi a reuşit să reia cu capul în plasa porţi gazdelor.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren, de la început, la Alba Iulia, formula de echipă: Pogacsics – Oltean, Muscă, Deaconescu, Lupu – Chiş, Danci, Sorian – Florean, Mărkuş, Florin Pop. În partea a doua au mai intrat Sulea, Mădălin Popa şi Cigan.

La sfârşitul jocului, antrenorul orădean avea să declare:

„Veneam după trei săptămâni de pauză, era foarte important să reintrăm în ritmul jocurilor. A fost un meci foarte disputat între două echipe ambiţioase.

Au fost trei puncte muncite de băieţi, care s-au dedicat total. Am fost disciplinaţi. De data aceasta am avut răbdare până am reuşit să marcam. Ne-am creat şi foarte multe ocazii.”

Etapa viitoare, miercuri 4 mai, începând cu ora 17:00, Stadionul Municipal Iuliu Bodola din Oradea va găzdui jocul dintre „rivalele” de-o viaţă FC Bihor şi UTA Arad.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult