Categorized | Social

Investiţiile majore pe bani europeni continuă la Oradea

Municipalitatea orădeană continuă politica de investiţii majore din fondurile obţinute prin proiecte europene. Pe lista primarului Ilie Bolojan se găsesc trei proiecte noi, unul de înfiinţare a unui sistem de management al traficului, un altul de reabilitarea şi achiziţionare de echipamente pentru blocul operator al Spitalului Municipal şi al treilea pentru reabilitarea şi achiziţionarea unor echipamente pentru blocul operator al Spitalului Judeţean.

Cele mai importante proiecte care urmează să se desfăşoare privesc infrastructura de afaceri, infrastructura de cercetare şi infrastructura de sănătate. În ceea ce priveşte realizarea infrastructurii de afaceri în Parcul Industrial, respectiv realizarea reţelei de utilităţi publice (apă, canalizare, curent electric, drumuri interioare), lucrările sunt în fază de contractare.

„Momentan, aşteptăm depunerea oferteler, pentru a putea începe lucrările în vara acestui an”

a spus primarul Ilie Bolojan. Valoarea estimată a fondurilor europene care pot fi contractate se ridică la 4.000.000 Euro.

Totodată, municipalitatea îşi propune să acceseze 2.000.000 Euro pentru înfiinţarea unui sistem de management al traficului. Acest sistem presupune: soft-uri, echipamente IT, GPS-uri, camere video, semafoare de circulaţie, panouri de circulaţie etc.

„Realizarea centurii va duce şi ea, la stabilizarea circulaţiei şi va permite o optimizare a traficului. Scopul principal al acestor lucrări este optimizarea traficului în centrul oraşului şi scoaterea tranzitului pe şoseaua de centură”

susține Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte infrastrucrura de sănătate, municipalitatea are ca obiectiv accesarea a 2.000.000 Euro pentru reabilitarea şi achiziţionarea de echipamente pentru blocul operator al Spitalului Municipal şi a 2.000.000 Euro pentru reabilitarea şi achiziţionarea echipamentelor la blocul operator al Spitalului Judeţean.

„După ce, şi aceste blocuri operatorii vor fi reabilitate, vom putea spune cu adevărat că spitalele orădene sunt pregătite din punct de vedere al dotării să ofere cele mai bune servicii pacienţilor”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult