Categorized | Social

Festivalul cultural național „Special Kids” la ce-a de-a IV-a ediție

Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, a organizat marți, 3 mai 2011, la Palatul Copiilor și Elevilor, ce-a de-a patra ediție a Festivalului Cultural cu participare națională „Special Kids”. Un festival dedicat copiilor cu Cerințe Educative Speciale (CES) care sub îndrumare potrivită pot crea lucruri deosebite și chiar autodepăși.

Tema festivalului a fost „Diversitate și unitate în Europa”, fiind parte a programului Comenius, iar secțiunile la care tinerii au concurat au fost muzică, dans, dramă, joc, artă și meșteșuguri.

Secțiunea muzică și dans a avut pe scenă atât elevii CES cât și elevi ai învățământului de masă, care au cântat, dansat și jucat împreună, arătând că nu le lipsește capacitatea de integrărare în același tipuri de activități ca tinerii școlilor normale.

Pe lângă secțiunea de muzică și dans, elevi CES din învățământul special, dar și din cel de masă, din județele Bihor, Cluj, Bistrița și Argeș au trimis lucrări pentru categoria artă și meșteșuguri.

„Special Kids” a „pierdut” titulatura de simplu festival și a trecut deja în categoria festivalurilor cu tradiție. A debutat acum patru ani ca și răspuns la provocările programului educațional Comenius, fiind una dintre activitățile parteneriatului școlar multilateral „Învățăm făcând, trăim muncind”.

Coordonatoarele proiectului Teodora Pantazi, Carmen Ilisie și Lucia Popa alături de colegele organizatoare Rodica Haș, Ramona Bota, Valeria Colesnicov, Florentina Ban și Lavinia Gorgan au fost inițiatoarele festivalului, crezând în reușita acestor tineri, iar manifestarea artistică de astăzi nu face altceva decât să le răsplătească încrederea și munca depusă.

Invitații speciali ai evenimentului au fost tinerii centrului de zi Down, care, în perioada de deliberare a câștigătorilor, au încântat publicul cu dansurile lor turcești, hip-hop, latino sau vals lent.

Gala laureaților va avea loc miercuri, 4 mai 2011, începând cu orele 10:00, în incinta Carrefour Era la care organizatorii îi invită pe toți cei interesați.

S.I.M.

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult