Categorized | Social

Festivalul cultural național „Special Kids” la ce-a de-a IV-a ediție

Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, a organizat marți, 3 mai 2011, la Palatul Copiilor și Elevilor, ce-a de-a patra ediție a Festivalului Cultural cu participare națională „Special Kids”. Un festival dedicat copiilor cu Cerințe Educative Speciale (CES) care sub îndrumare potrivită pot crea lucruri deosebite și chiar autodepăși.

Tema festivalului a fost „Diversitate și unitate în Europa”, fiind parte a programului Comenius, iar secțiunile la care tinerii au concurat au fost muzică, dans, dramă, joc, artă și meșteșuguri.

Secțiunea muzică și dans a avut pe scenă atât elevii CES cât și elevi ai învățământului de masă, care au cântat, dansat și jucat împreună, arătând că nu le lipsește capacitatea de integrărare în același tipuri de activități ca tinerii școlilor normale.

Pe lângă secțiunea de muzică și dans, elevi CES din învățământul special, dar și din cel de masă, din județele Bihor, Cluj, Bistrița și Argeș au trimis lucrări pentru categoria artă și meșteșuguri.

„Special Kids” a „pierdut” titulatura de simplu festival și a trecut deja în categoria festivalurilor cu tradiție. A debutat acum patru ani ca și răspuns la provocările programului educațional Comenius, fiind una dintre activitățile parteneriatului școlar multilateral „Învățăm făcând, trăim muncind”.

Coordonatoarele proiectului Teodora Pantazi, Carmen Ilisie și Lucia Popa alături de colegele organizatoare Rodica Haș, Ramona Bota, Valeria Colesnicov, Florentina Ban și Lavinia Gorgan au fost inițiatoarele festivalului, crezând în reușita acestor tineri, iar manifestarea artistică de astăzi nu face altceva decât să le răsplătească încrederea și munca depusă.

Invitații speciali ai evenimentului au fost tinerii centrului de zi Down, care, în perioada de deliberare a câștigătorilor, au încântat publicul cu dansurile lor turcești, hip-hop, latino sau vals lent.

Gala laureaților va avea loc miercuri, 4 mai 2011, începând cu orele 10:00, în incinta Carrefour Era la care organizatorii îi invită pe toți cei interesați.

S.I.M.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult