Categorized | Educatie

„Achtung Baby” by Gina Butiuc

Gina Butiuc și-a lansat, marți 3 mai 2011, începând cu ora 20:30, în cadrul Restaurantului Graf Delicatessen din Oradea, colecția primăvară-vară 2011 „Achtung Baby”.  O colecție construită preponderent pe vibrația aerului, reluând, într-un cadru luminos, mesajul colecției „Livin’ Black”.

În intimitatea restaurantului Graf Delicatessen și sub privirile calde ale celor care apreciază și poartă stilul Gina Butiuc, fashion designer-ul a avut onoarea de a-și prezenta noua colecție primăvară-vară 2011, supranumită „Achtung Baby”. Făcând uz de motivele colecției „Livin’ Black”, dar transpuse în culori luminoase, a rezultat o prezentare deosebită de rochii diafane și feminine.

Colecția este o trilogie a culorilor caracterizată, într-o o primă etapă, de albul-ivoire, completat de tonuri plăpânde de roz și bej, cu rochii lirice și simple. Odată cu trecerea în ce-a de-a doua sferă a culorilor, cea a  nuanțelor înmiresmate de lavandă, rochiile devin mai îndrăznețe, iar siluetele sunt longiline, datorită drapajelor și tăieturilor realizate pe verticală.

Fluiditatea tonurilor de turcoaz, acompaniate de nuanțe brune ne ademenesc spre profunzimea colecției, această a treia etapă a trilogiei, definită de siluete precis conturate și contraste tensionate.

Toate rochiile sunt realizate din materiale nobile precum mătasea, din voalul-chiffon și a sa textură diafană, completate de aplicații din pietre naturale. Dincolo de cromatica deosebită, colecția iese din cotidian prin nonconformismul inserat pe tipare clasice, conturând un stil vestimentar echilibrat.

Cromatica, croiala, materialele și stilul în sine nu sunt altceva decât elemente componente ale mesajului pe care colecția „Achtung Baby” dorește să-l transmită, acela al nevoii de libertate dar și de păstrare a propriei identități.

Stilul Gina Butiuc s-a format ca urmare a visului din copilărie, de a reînvia afacerea bunicii în domeniul modei, înființând în noiembrie 2002, la Oradea, atelierul de creație vestimentară. Prima prezentare a avut loc în luna aprilie a anului 2003, iar colecția primăvară-vară a anului 2011 nu este altceva decât cea de-a douăzeci și doua colecție semnată Gina Butiuc.

Ioana Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult