Categorized | Educatie

„Achtung Baby” by Gina Butiuc

Gina Butiuc și-a lansat, marți 3 mai 2011, începând cu ora 20:30, în cadrul Restaurantului Graf Delicatessen din Oradea, colecția primăvară-vară 2011 „Achtung Baby”.  O colecție construită preponderent pe vibrația aerului, reluând, într-un cadru luminos, mesajul colecției „Livin’ Black”.

În intimitatea restaurantului Graf Delicatessen și sub privirile calde ale celor care apreciază și poartă stilul Gina Butiuc, fashion designer-ul a avut onoarea de a-și prezenta noua colecție primăvară-vară 2011, supranumită „Achtung Baby”. Făcând uz de motivele colecției „Livin’ Black”, dar transpuse în culori luminoase, a rezultat o prezentare deosebită de rochii diafane și feminine.

Colecția este o trilogie a culorilor caracterizată, într-o o primă etapă, de albul-ivoire, completat de tonuri plăpânde de roz și bej, cu rochii lirice și simple. Odată cu trecerea în ce-a de-a doua sferă a culorilor, cea a  nuanțelor înmiresmate de lavandă, rochiile devin mai îndrăznețe, iar siluetele sunt longiline, datorită drapajelor și tăieturilor realizate pe verticală.

Fluiditatea tonurilor de turcoaz, acompaniate de nuanțe brune ne ademenesc spre profunzimea colecției, această a treia etapă a trilogiei, definită de siluete precis conturate și contraste tensionate.

Toate rochiile sunt realizate din materiale nobile precum mătasea, din voalul-chiffon și a sa textură diafană, completate de aplicații din pietre naturale. Dincolo de cromatica deosebită, colecția iese din cotidian prin nonconformismul inserat pe tipare clasice, conturând un stil vestimentar echilibrat.

Cromatica, croiala, materialele și stilul în sine nu sunt altceva decât elemente componente ale mesajului pe care colecția „Achtung Baby” dorește să-l transmită, acela al nevoii de libertate dar și de păstrare a propriei identități.

Stilul Gina Butiuc s-a format ca urmare a visului din copilărie, de a reînvia afacerea bunicii în domeniul modei, înființând în noiembrie 2002, la Oradea, atelierul de creație vestimentară. Prima prezentare a avut loc în luna aprilie a anului 2003, iar colecția primăvară-vară a anului 2011 nu este altceva decât cea de-a douăzeci și doua colecție semnată Gina Butiuc.

Ioana Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult