Categorized | Sport

Judoka orădeni din nou pe podium la naţionale. Primul concurs de triatlon de forţă va avea loc sâmbătă

„Tolba de medalii” a Liceului cu program Sportiv Bihorul Oradea este tot mai mare o dată cu trecerea fiecărui week-end. Cei care punctează fără întrerupere sunt judoka de la LPS Bihorul – Liberty Oradea care, din nou, au avut o comportare bună. De asemenea unul dintre atleţii de viitor poate urca şi el pe culmile performanţei deşi se află la o vârstă fragedă.

Obişnuita conferinţă de presă săptămânală susţinută de Dan Matei şi Lucian Stance, director şi respectiv directorul adjunct al LPS Bihorul, au adus în prim plan din nou reuşitele judokanilor.

Prezenţi la Cupa Europeană care a avut loc cu puţin timp în urmă la Ploieşti, bihorenii Florian Larisa (52 kg) şi Răzvan Bodea (81 kg) au reuţit să urce pe podium. Dacă prima a terminat neînvinsă întrecerea, cel de-al doilea a ocupat în final locul al treilea.

Imediat după aceea, la Râmnicu Vâlcea au avut loc Campionatele Naţionale Şcolare de judo Under 20 individual şi pe echipe. Farkaş Bertalan (60 kg), Larisa Florian (52 kg) şi Mădălina Pantea (70 kg) s-au dovedit a fi cele mai bune, devenind campioane naţionale.

Pe locul secund au urcat în cele din urmă Sorin Petrică (+100 kg), Georgiana Pantea (63 kg) şi Lorena Podelenczki (78 kg) urmaţi, pe locul al treilea, de Florin Avram (100 kg) şi Maria Leuce (70 kg).

După părerea specialiştilor au fost nişte rezultate extrem de bune, totodată formaţia LPS Bihorul – Liberty Oradea devenind campioană naţională în întrecerea echipelor.

Una dintre performele săptămânii este şi Ioana Bologa care la Campionatele Mondiale de copii de la Ankara (Turcia) a reuşit să urce pe podium, cucerind totodată medalia de bronz. Legitimată la LPS Bihorul, orădeanca, pregătită de Liviu David, a concurat la aruncarea suliţei unde, cu performanţa de 36,35 m, a reuşit să fie selecţionată în lotul naţional.

Tot la Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat şi finala Campionatelor Naţionale şcolare de lupte greco-romane unde orădenii Iulian Ciuta şi Răzvan Creţu au obţinut în final medaliile de bronz la categoriile de greutate 46 şi respectiv 100 kg. Cei doi sunt pregătiţi de antrenorul Nelu Pop.

Etapă de debut la Casa Tineretului din Ioşia

Ziua de sâmbătă va fi rezervată, în municipiul Oradea, „forţoşilor”. Totul se va realiza cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Culturism Bihor, în colaborare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor.

Sâmbătă, la sala de culturism din incinta Casei Tineretului din Ioşia, va avea loc prima etapă a Triatlonului de forţă, desfăşurat an de an. Şi de astă dată vor avea loc trei etape, următoarele două urmând a se desfăşura în data de 14 şi respectiv 21 mai

Sunt aşteptaţi, ca de obicei, sportivii consacraţi şi cei mai puţin cunoscuţi care doresc să-şi încerce capacităţile musculare şi mintale până la limita posibilului.

Concursul efectiv se va desfăşura pe două categorii, anume, juniori şi seniori, urmând a avea trei probe: împins culcat, genoflexiuni şi îndreptări.

Ora de de debut va fi 9:30 când va avea loc cântarul oficial precum şi calificările, dacă vor fi un număr foarte mare de concurenţi.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult