Categorized | Social

Oradea în febra lucrărilor de reabilitare

Parcă în niciun an nu au fost mai multe reabilitări de infrastructură rutieră, sanitară sau școlară ca în 2011. Compartimentul care se ocupă de proiectele europene pare a fi cel mai activ din întreaga primărie. Pe proiecte europene se execută, sau se vor executa, lucrări la Şcoala Avram Iancu, la Liceul Lorantffy Zsuzsana și la pasajul rutier Theodor Neş. Și astea sunt doar câteva dintre zecile de proiecte care se desfășoară în Oradea pe bani europeni.

Lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare a Şcolii cu clasele I-VIII Avram Iancu se desfăşoară conform graficului de execuţie, urmând ca la începutul lunii iunie, să fie predat primul corp de clădire (Corpul C) ce face obiectul investiţiei.

Întregul şantier este finanţat de REGIO şi cofinanţat de Guvernul României şi Primăria Oradea.

Valoarea totală a proiectului, care prevede reabilitarea, modernizarea şi dotarea unei suprafeţe de 3453,39 mp, este de 8.211.976,80 de lei, inclusiv TVA.

Primele spaţii reabilitate la Liceul Lorantffy Zsuzsana

Lucrările de reabilitarea şi modernizare a Liceului Lorantffy Zsuzsana în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 au demarat acum 7 luni, iar rezultatele implementării proiectului se văd deja în spaţiile reabilitate.

În total, va fi reabilitată şi modernizată o suprafaţă de 4.631,8 mp. Valoarea totală a proiectului este de 7.639.527, 16 de lei cu TVA, din care, valoarea nerambursabilă obţinută prin Programul Operaţional Regional, este de 6.009.453, 10 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Încep lucrările și la pasajul rutier Theodor Neş

Având în vedere desfăşurarea lucrării „Reabilitare – Pasaj rutier strada Theodor Neş, peste liniile CF Oradea – Episcopia Bihor”, circulaţia rutieră peste pasajul Theodor Neş va fi închisă începând cu data de 9 mai, ora 8:30 şi până la data de 15 septembrie 2011, în funcţie de condiţiile meteorologice şi de condiţiile impuse de S.N.C.F.R cu privire la lucrul în zona liniilor de cale ferată.

Valoarea lucrărilor de proiectare şi execuţie este de 2.699.244 de lei plus TVA și vor fi executate de S.C. Abed Nego S.R.L.

În acest interval de timp, accesul spre şi dinspre străzile de pe Dealul Viilor, se va face pe traseele: B-dul Ştefan cel Mare – str. Matei Corvin – str. Ioan Bogdan – str. Bihorului – str. Izvorului sau str. Louis Pasteur – str. Ecaterna Teodoroiu – str. Ana Ipătescu – str. Depoului – str. Izvorului – str. Bihorului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult