Categorized | Social

Au adus lumina în Parcul 1 Decembrie din Oradea

Sâmbătă, 7 mai 2011, în parcul 1 Decembrie din Oradea, începând cu orele 21:00 s-a dat startul aprinderii a 10.000 de lumânări ce au înlocuit iluminatul stradal. Evenimentul s-a desfășurat până la ora 23:00, bucurându-se de participarea unui public numeros în ciuda vremii reci.

Odată cu lăsarea serii, Parcul 1 Decembrie a căpătat o nouă identitate, transformându-se într-un spațiu feeric, în care zeci de oameni, de la mic la mare, înfruntând cu stoicism frigul lui mai, au venit să vadă și să se bucure de Festivalul luminii.

Ca orădenii să intre cum se cuvinte în atmosfera festivalului, iluminatul public a fost oprit în intervalul orar 21:00 – 23:00, în locul lui aproximativ 10.000 de lumânări fiind aprinse spre bucuria și lumina celor prezenți.

Atmosfera de reverie și de basm a fost întreținută de elementele de magie ale lui Eduard Malița și a Biancăi Onița, reprezentanții Oradiei la concursul Românii au talent. Buna desfășurare a fost asigurată de Adrian Bologa și ale sale picioroange, care de la mare înălțime îi saluta și supraveghea pe cei prezenți, iar trupa clovnilor voluntari Caritas  sporea veselia festivalului.

Au fost desfășurate activități de dans, parada modei prezentată de elevele Colegiilor Tehnice Andrei Șaguna și Constantin Brâncuși, ce au purtat creații semnate Felicia Burcia, aceeași Felicia Burcia prezentă la festival și cu o colecție de sticle reciclate prin artă.

Muzica a fost la ea acasă, trupa Ad-Hoc susținând recitaluri de new medieval music, Mihai Todoran muzică pop-rock clasică, Brown & White Cello concert pentru două violoncele de A. Vivaldi, part. 1, iar un concert inedit de marimbă fost susținut de Lucian Simion acompaniat de Antoanela Isaiu la pian.

Lecturi urbane, workshop-uri de poezie, scurt metraje, face painting, teatru, dans și spectacole de foc au fost alte elemente ale bucuriei luminilor, desfășurate simultan în diferite puncte din parc.

În interviul acordat portalului oradeapress.ro, Sergiu Boldor, coordonatorul evenimentului, a declarat:

„Ce este festivalul luminii: este un proiect național sincron, care se desfășoară la nivelul întregii țări, programat și în acest an în aproximativ 23 de orașe. Ce înseamnă festivalul luminii: festivalul luminii este un alt fel de festival, unul artistic, realizat cu ajutorul tinerilor voluntari.

Mesajul transmis: De a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte, care este și motto-ul evenimentului”

Festivalul a prins pentru prima dată viață la Cluj, în anul 2004, a continuat timp de 3 ani pe plan local, până în 2008 când s-a dorit extinderea lui la nivel național.

Pentru Oradea este ce-a de-a treia participare la festival,  și cea mai de anvergură, evenimentul fiind  realizat cu sprijinul Primăriei Oradea, Teatrului de Stat Oradea și a Direcției Județene pentru sport și tineret Bihor.

Festivalul este realizat de către tineri voluntari, membri ai organizației naționale Cercetașii României, majoritatea celor implicați în acest proiect având vârste sub 18 ani, organizați pe echipe, sub îndrumarea adulților, lideri în cadrul organizației de voluntariat.

Ioana Mădălina Ștefănică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Au adus lumina în Parcul 1 Decembrie din Oradea”

  1. BogdiP spune:

    mersi de sustinere 🙂

  2. Cu placere si multa bafta in continuare.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult