Categorized | Sport

Orădenii Adrian Roşca şi Florin Lupaş triumfă în prima etapă a triatlonului de forță

În cursul dimineţii de sâmbătă a fost organizată în municipiul Oradea, prima etapă a „forţoşilor” care au concurat într-un cadru organizat. Totul s-a realizat cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Culturism Bihor, în colaborare cu Direcţia pentru Sport şi Tineret Bihor. Astfel sala de culturism din incinta Casei Tineretului din Ioşia a găzduit prima etapă a Triatlonului de forţă, desfăşurat an de an. Şi în acestă primăvară vor avea loc trei etape, următoarele două urmând a se desfăşura în data de sâmbătă 14 şi respectiv 21 mai

Concursul efectiv a avut loc pe două categorii de vârstă şi anume, juniori şi seniori, urmând a avea trei probe: împins culcat, genoflexiuni şi îndreptări. Cum era de aşteptat la concurs au luat parte peste 15 concurenţi care şi-au demonstrat din nou abilitatea, forţa şi măiestria.

La categoria juniori cel mai bun s-a dovedit a fi Adrian Roşca (Rapid Oradea) cu 6,72 puncte, urmat de Ionuţ Seghişan (Power Fitness) cu 5,85 puncte şi Iosif Ventel (Aleşd) cu 3,22 puncte.

De menţionat faptul că la împins culcat greutatea a fost de 135 kg, la genuflexiuni 220 kg iar la îndreptări 245 kg. De altfel, câştigătorul face parte din lotul naţional al României şi participă cu regularitate la întreceri de acest gen.

La seniori, Florin Lupaş (Rapid Oradea) a reuşit să se impună acumulând 6,33 puncte, urmat îndeaproape de coechipierul lui, Dan Blaj cu 6,26 puncte şi Bologh Gergo (Viogym Oradea) cu 6,01 puncte. Cel mai bun rezultat la împins culcat a fost 165 kg la genoflexiuni 255 kg iar la îndreptări 285 kg.

Câştigătorii au fost premiaţi cu diplome şi cupe urmând ca la Aleşd să aibă loc, în data de 21, şi marea finală.

Duminică, cu ocazia Zilei Europei în sala de jocuri sportive de la Paleu, a avut loc în paralel două concursuri unul de tenis de masă şi unul de fotbal-tenis. În cadrul primei întreceri cea individuală cel mai bun s-a dovedit a fi Kovacs Gyula iar pe poziţiile următoare s-au situat Kohelka Robert şi Vurst Laszlo.

De asemenea, la fotbal tenis perechea Salyi Attila – Kohelka Robert s-au dovedit invincibili, locurile următoare fiind ocupate de perechile Horvath Şandor – Bertalan Laszlo şi Boruzs Cristian – Szoke Sebastian.

Sportul minţii cu mulţi adepţi

Tot la finele săptămânii trecute, dar la Era Shopping, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Cupei Ion Bogdan la şah. Şi de astă dată s-au înscris un număr foarte mare de concurenţi care au dorit să-şi măsoare forţele în „sportul minţii” cu o parte dintre sportivi consacraţi ai municipiului dar şi cu cei mai mari la vârstă.

Printre remarcaţii competiţiei s-au aflat Victor Lucuţa (clasa a I-a), Denisa Deac (clasa a II-a), Roxana Simani (clasa a III-a) și Szoke Tamas (clasa IV-a). La categoria gimnaziu a reuşit să se impună Alin Popa, declarat cel mai bun şahist, în timp ce la fete, Chikinschi Fibia a fost cea mai bună.

La juniori, podiumul final a arătat astfel: 1. Darius Dragnea, 2. Paul Iancu, 3. Adina Iancu. La seniori a reuşit să triumfe Ioan Mihuţ urmat de Sorin Samu şi Marius Paul.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult