Categorized | Social

Cei mai buni asistenți medicali din Nord-Vestul României, premiați la Oradea de ministrul Sănătății

Ziua Asistenților Medicali a fost serbată la Oradea prin înmânarea unor distincții celor mai buni asistenți medicali din Bihor, Sălaj, Arad şi Satu Mare. Ceremonia a fost oficiată de ministrul sănătății, Cseke Attila, în prezența viceprimarilor municipiului Oradea, Rozália Biró şi Carp Gheorghe, precum şi a reprezentanţilor tuturor instituţiilor sanitare din municipiu.

Primii patru asistenți medicali care au fost premiați au fost: Mariana Saravan, asistent-instructor la Licelul Sanitar; Dacian Gherle, SMURD; Bor Gyongy, asistent la Centrul medico-social pentru bătrâni Sf. Martin din Oradea și Simon Rozsa, din Şimleul Silvaniei.

„Mulţumesc Primăriei Oradea şi Fundaţiei Partium pentru onoarea de a fi azi împreună cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor medicali, zi în care îi putem răsplăti pe asistenţii noştri medicali pentru munca lor închinată pacienţilor”

a declarat ministrul Cseke Attila.

Viceprimarul municipiului Oradea, Rozália Biró a susținut că premiul reprezintă un prim pas al recunoștinței pe care cu toții ar trebui să o păstrăm față de asistenții medicali.

„Această iniţiativă a ministrului Sănătăţii de a acorda distincţia Mózes Károly asistenţilor medicali, este unică şi poate fi un prim pas în ne arăta respectul faţă de aceşti oameni minunaţi”

a spus viceprimarul Biró.

Premiul, care poartă numele doctorului Mózes Károly, fondatorul Şcolii Tehnice Sanitare din Oradea, cetăţean de onoare al municipiului Oradea, are ca semnificaţie recunoaşterea muncii asistenţilor medicali.

Instituit de Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi administrat de Fundaţia Partium, premiul va fi înmânat anual pentru întreaga activitate iar cele trei plachete comemorative vor fi înmânate unor asistenţi medicali din regiunea Partium care au obţinut rezultate deosebite în munca de îngrijire a bolnavilor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult