Categorized | Educatie

Oana Lianu și Sebastian Lupu vă invită la un spectacol inedit

„Nu-s parale-n buzunare”, cea de-a patra premiera a stagiunii tetrale „Artemotion”, va avea loc duminică, 15 mai 2011, de la ora 20:00 în Club Escape din Oradea. Spectacolul este bazat pe cupletele lui Constantin Tănase, scenete ce au sensibilizat inimile tuturor românilor cu mulți ani în urmă și îi are ca protagoniști pe Sebastian Lupu și Oana Lianu.

Cupletele de acum 70 de ani ale celui mai mare pamfletar pe care l-a avut România, Constantin Tănase, sunt de o actualitate descurajantă. Cel puțin așa crede Oana Lianu care, prin intermediul unei inedite colaborări cu Sebastian Lupu, speră să ofere publicului orădean un spectacol de excepție.

„Nu-s parale-n buzunare” se bazează așadar pe cupletele acestui mare artist și vor fi prezentate cu deosebită măiestrie de actorul Sebastian Lupu, într-un veritabil recital actoricesc.

Ineditul acestui spectacol îl constituie melanjul sensibil și în acelasi timp plin de umor creat de colaborarea dintre muzică și cuvânt, dintre actorul Sebastian Lupu și artista Oana Lianu, care, inegalabilă, va completa sonor întregul spectacol, interpretând un alt personaj celebru al acelor timpuri, pe care sunteți invitați să îl descoperiti dumneavoastră în spectacol.

Constantin Tănase (1880 – 1945), actor și cupletist român, a fost o figură cheie în teatrul românesc. În buna tradiție a marilor actori de comedie, a creat un tip de personaj, acela al cetățeanului simplu, umil și necăjit, mereu în contradicție cu birocrația aparatului de stat.

Personajul, în costumul său cu pătrățele, și crizantema la butonieră, s-a facut purtătorul de cuvânt al unei întregi categorii sociale, aducându-l pe artist de nenumărate ori în atenția cenzurii.

Spectacolul Asociației Artemotion de duminică, 15 mai, ora 20:00, din Club Escape, va fi reluat în 29 mai, de la ora 20:00, în aceeași locație.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult