Categorized | Educatie

Oana Lianu și Sebastian Lupu vă invită la un spectacol inedit

„Nu-s parale-n buzunare”, cea de-a patra premiera a stagiunii tetrale „Artemotion”, va avea loc duminică, 15 mai 2011, de la ora 20:00 în Club Escape din Oradea. Spectacolul este bazat pe cupletele lui Constantin Tănase, scenete ce au sensibilizat inimile tuturor românilor cu mulți ani în urmă și îi are ca protagoniști pe Sebastian Lupu și Oana Lianu.

Cupletele de acum 70 de ani ale celui mai mare pamfletar pe care l-a avut România, Constantin Tănase, sunt de o actualitate descurajantă. Cel puțin așa crede Oana Lianu care, prin intermediul unei inedite colaborări cu Sebastian Lupu, speră să ofere publicului orădean un spectacol de excepție.

„Nu-s parale-n buzunare” se bazează așadar pe cupletele acestui mare artist și vor fi prezentate cu deosebită măiestrie de actorul Sebastian Lupu, într-un veritabil recital actoricesc.

Ineditul acestui spectacol îl constituie melanjul sensibil și în acelasi timp plin de umor creat de colaborarea dintre muzică și cuvânt, dintre actorul Sebastian Lupu și artista Oana Lianu, care, inegalabilă, va completa sonor întregul spectacol, interpretând un alt personaj celebru al acelor timpuri, pe care sunteți invitați să îl descoperiti dumneavoastră în spectacol.

Constantin Tănase (1880 – 1945), actor și cupletist român, a fost o figură cheie în teatrul românesc. În buna tradiție a marilor actori de comedie, a creat un tip de personaj, acela al cetățeanului simplu, umil și necăjit, mereu în contradicție cu birocrația aparatului de stat.

Personajul, în costumul său cu pătrățele, și crizantema la butonieră, s-a facut purtătorul de cuvânt al unei întregi categorii sociale, aducându-l pe artist de nenumărate ori în atenția cenzurii.

Spectacolul Asociației Artemotion de duminică, 15 mai, ora 20:00, din Club Escape, va fi reluat în 29 mai, de la ora 20:00, în aceeași locație.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult