Categorized | Sport

FC Bihor – ALRO Slatina 2-1. Se vede Liga I

Echipa fanion a județului Bihor a întâlnit duminică, 15.05.2011, de la ora 12:00, pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea echipa de pe locul șase al clasamentului seriei a II-a, ALRO Slatina. Deși s-au luptat dârz pentru fiecare minge, slătinenii au pierdut greu, printr-un gol înscris în minutul 83, dintr-un penalti ușor acordat. După această partidă, FC Bihor a urcat pe locul trei, la un singur punct de Petrolul Ploiești, echipa aflată pe locul întâi.

Meciul a început în trombă, fazele succedându-se cu repeziciune la poarta lui Marinescu. În minutul 18, dintr-o lovitură liberă executată de Chiș, de pe partea dreaptă, Sergiu Oltean a înscris din 6 metri cu piciorul, la bara a a doua.

Bihorenii nu au apucat să se bucure prea mult de golul înscris că în minutul 20 Dulcea a reușit egalarea printr-un gol cu capul, din 6-7 metri, dintre doi fundași orădeni visători.

Bihorenii nu s-au descurajat și au continuat asaltul la poarta slătinenilor. Mai întâi, în minutul 31, Florean a șutat puternic din 15 metri peste bara transversală pentru ca mai apoi, în minutul 34, Selagea să șuteze din 17 metri, tot peste bara transversală.

În minutul 40, oaspeții au fost foarte aproape de a primi un penalti, la o intrare dură a unui apărător bihorean în propriul careu. A urmat un șut în zid al bihoreanului Selagea, urmat de tentativa de tragere de timp a portarului Marinescu, sancționat cu cartonaș galben în minutul 41.

În ultimul minut de joc al primei repriye, FC Bihor a trecut pe lângă o ocazie bună de a prelua conducerea pe tabela de marcaj, Chiş i-a pasat lui Mărkuş la colţul careului de şase metri, dar acesta a trimis puţin pe lângă colţul scurt.

Aproape de 3-0 la masa verde

.

Repriza a doua a partidei a debutat cu două schimbări în echipa lui Corneliu Papură. Au intrat Anghelina şi Ghindeanu, au ieșit Goge şi autorul golului egalizator, Dulcea.

FC Bihor a continuat să facă presing în careul echipei adverse dar fiecare acțiune mai periculoasă a orădenilor era urmată de un contraatac tăios al oltenilor. În minutul 56, Ene de ALRO, scapă singur înspre poartă, este ajuns din spate de Oltean care îl incomodează şi cade la pământ. Slatina cere penalti dar arbitrul lasă jocul să continue.

Au urmat apoi, în minutele 60 și 61, două lovituri libere executate de Mărkuș direct în zid. Trei minute mai târziu, Danci este schimbat cu Sorian iar în minutul 66 intră la slătineni Murgan în locul lui Dumitra. Abia intrat pe teren, Murgan intră periculos la un adversar și primește roșu direct.

Orădenii continuă să preseze în careul advers dar nici căderile (ușoare) în careul adveres ale lui Mărkuș și Ghiț nu îl impresionează pe arbitrul Romulus Constantin.

Cea mai importantă fază a meciului are loc în minutul 79 când Ghindeanu îl faultează din spate pe Mărkuș iar arbitrul dictează (foarte ușor) lovitură de pedeapsă. Ghindeanu primește acrtonaș galben și se îndreaptă spre marginea terenului pentru a-l părăsi. Antrenorul Corneliu Papură le face semn jucătorilor să iasă de pe teren iar aceștia se conformează. După trei minute slătinenii se reîntorc pe teren iar Selagea înscrie golul decisiv, printr-un șut puternic la vinclu.

În ultimele minute ale partidei, oltenii au presat sperând să obțină golul egalizator dar bihorenii au fracturat jocul prin numeroase faulturi la mijlocul terenului. Totuși, Stoica în minutul 91 și Anghelinei în minutul 94 puteau să schimbe soarta partidei.

S-a terminat 2-1 pentru FC Bihor iar orădenii au urcat în clasament pe locul trei, la egalitate de puncte cu CS Mioveni și la un punct în spatele ocupantei locului întâi, Petrolul Ploiești.

FC Bihor: Pogacsics – Ş. Moraru, Muscă (cpt.), S. Oltean, R. Lupu – Chiş, Danci, Selagea – Florean, Mărkuş, Bârza
Rezerve: Fildan – Sorian, Deaconescu, Fl. Pop, Cigan, Iuhas, M. Popa
Antrenor: Gheroghe Ghiţ

ALRO: Marinescu – Pasăre, Vişa, Vodiţă, E. Stoica – S. Popescu, Dumitra, Precup (cpt.), Goge – Dulcea, D. Ene
Rezerve: Tătaru – Anghelina, E. Badea, M. Voicu, M. Murgan, Hebga, D. Ghindeanu
Antrenor: Corneliu Papură

Arbitrii: Romulus Constantin Pop (Târgu Mureş) – centru; Lorant Szanto (Târgu Mureş) şi Florin Potora (Aiud) – tușă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “FC Bihor – ALRO Slatina 2-1. Se vede Liga I”

  1. Attila Sandor spune:

    Am fost la FC Bihor -ALRO Slatina si eu si am facut cateva videouri si le-am postat pe youtube http://www.youtube.com/watch?v=OE2zxNBfFR8

  2. Multumim mult Attila Sandor. Am introdus golul filmat de tine in prima parte a materialului, in text.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult