Categorized | Sport

Cupa Bihorului, test util înaintea naţionalelor. Copiii nelegitimaţi aşteptaţi la concurs de atletism

Profitând de faptul că majoritatea sporturilor de echipă sunt la finalul sezonului, box-ul şi-a intrat şi el în drepturi. Astfel, la finele săptămânii trecute, mai precis sâmbătă şi duminică Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit o nouă ediţie a Cupei Bihorului la box. Întrecerea a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Bihor în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Culturism Bihor şi a adunat la start peste 60 de pugilişti din România şi Ungaria.

Partidele s-au desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă: copii, juniori, tineret şi seniori precum şi un meci de fete.

Cum era de aşteptat în prima zi s-au desfăşurat 15 jocuri dintre care trei finale, urmând ca duminică să se desfăşoare doar 10 meciuri, dar şase finale.

Pugilişti de la CS Crişul Oradea antrenaţi de Mihai Mikloş au avut o comportare bună reuşind să urce de patru ori pe ce mai înaltă treaptă a podiumului prin Artur david (+91 kg), Bogdan Soane (54 kg), Ionuţ Torj (56 kg) şi Larisa Sfârlea (60 kg). De asemenea pe locul al doilea au terminat întrecerea Lorencz Arnold (60 kg), Marcel Chelemen (75 kg) şi Ionel Oşvat (+91 kg).

Pugiliştii de la clubul Gym Mar Strong (antrenor Viorel Crăciunea) Oradea s-au remarcat şi ei prin Norbert Lucaci, Rareş Macaru și Mihai Chirilă care au terminat de asemenea pe primul loc.

„Mă bucur că am reuşit să organizăm o gală frumoasă la Oradea în care sportivii maghiari au ieşit din nou pozitiv în evidenţă. Rezultatele sunt în mare parte mulţumitoare dar sunt dezamăgit de Cătălin Călugăr care încă nu-şi regăseşte cadenţa. Urmează o perioadă de pregătire intensă în vederea naţionalelor”

a declarat Mihai Mikloş.

În perioada 3-10 iulie la Târgu Mureş vor avea loc Campionatele Naţionale de tineret pentru ca la finele acelei luni 25-30 iulie să aibă loc întrecerea seniorilor la Bacău.

Cupa atletului mic pe Stadionul Tineretului

Una dintre cele mai aşteptate competiţii atletice din această perioadă a anului va avea loc marţi, 17 mai, cu începere de la ora 15:30, pe Stadionul Tineretului din Oradea. Sub egida Asociaţiilor Internaţionale a Federaţiilor de Atletism şi în organizarea DJST Bihor şi Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, va avea loc Cupa atletului mic, concursul care va reuni la strat copiii născuţi în perioada 1996-2001.

Vor lua startul doar concurenţi nelegitimaţi cu menţiunea că se vor desfăşura concursuri pe mai multe probe. Astfel va fi şi un criteriu de selecţie pentru toţi copii cu deprinderi în atletism. Probele  de concurs atât la fete cât şi la băieţi vor fi 60 m, 150 m, 300 m, 600 m, săritura în lungime şi aruncarea mingii de oină.

Primii trei în clasamentul final atât la băieţi cât şi la fete vor fi premiaţi cu diplome, cupe şi medalii.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult