Categorized | Sport

Ligia Grozav calificată la Campionatele Mondiale. Andrei David a stabilit un nou record naţional

După un sezon cu multe concursuri atletice în sală, a venit rândul ca aceştia să se întreacă în aer liber. Primele reuniuni atletice au avut loc la Bucureşti, sub egida unor Grand Prix-uri, în special pentru seniori, pentru a-şi putea testa capacităţile în compania unor adversari mai valoroşi.

În urmă cu câteva zile municipiul Cluj-Napoca a găzduit ediţia secundă a zilei Mondiale a atletismului. Competiţia a fost una rezervată mai multor categorii de vârstă şi a reunit la start sportivi din toată ţara.

De departe una dintre performanţele notabile ale orădenilor a fost reuşită de Grozav Ligia cea care în proba de săritura în înălţime a reuşit să îndeplinească baremul de calificare la Campionatele Mondiale.

Legitimată la CSŞ LPS Bihorul Oradea, sportiva locală antrenată de Virgil Preda a trecut peste ştacheta înălţată la 1,75 m. Concurând la categoria junioarelor III acesta a reuşit să se impună în respectiva probă.

Pentru orădeanca selecţionată în lotul naţional al ţării noastre urmează o vară extrem de încărcată urmând a participa la Campionatele Mondiale din Franţa plus la Festivalul tinerilor olimpici tot în „hexagon” şi campionatele balcanice din Turcia.

Colegul acesteia, Andrei David, tot junior III, s-a remarcat pozitiv reuşind să stabilească un nou record naţional în proba de aruncare a suliţei. Legitimat la acelaşi club şi antrenat de tatăl său Liviu, noul recordman a reuşit să arunce suliţa la o distanţă de 62,93 m.

În cadrul aceleiaşi probe dar la feminin, orădeană Gianina Mândrilă tot junioară III a terminat şi ea concursul pe prima poziţie după o aruncare care a măsurat 34,24 m.

La capitolul remarcaţi, îi mai putem evidenţia pe Ioana Bologa (loc III suliţă), Mark Pop (loc I suliţă copii), Andrada Naghiu (loc II lungime copii), Kelemen Kristofer (loc III lungime copii), Borbely Gergo (loc II înălţime copii), toţi de la CSŞ LPS Bihorul Oradea. De asemenea, la capitolul remarcaţi, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” au obţinut rezultat foarte bune Claudiu Haşegan (loc I lungime copii), Tudor Neag (loc III înălţime juniori III), Cristian Tăut (loc II, 800 m juniori III).

Korozsi Dorina confirmă forma bună

În cadrul aceleaşi reuniuni atletice, una dintre sportivele remarcate an de an în probele de semifond şi fond, legitimate la CS Crişul Oradea şi pregătite de multipla campioană naţională şi internaţională Ella Kovacs a avut o evoluţie remarcabilă.

Astfel, Korozsi Dorina a concurat dimineaţa în proba de 800 m unde, cu timpul de 2,11 minute, a terminat concursul pe prima poziţie. În reuniunea de după-amiază, acesta a luat startul în proba de 1.500 m, unde s-a clasat din nou pe podium, pe treapta a treia.

Coechipiera acesteia, Rodica Ciani a concurat şi ea la 800 m dar din motive medicale a fost nevoită să abandoneze cursa.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult