Categorized | Social

Se amenajează și zona pârâului Adona. Leonardo Da Vinci va deveni o stradă de trafic

Primarul Ilie Bolojan împreună cu directorul Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Pasztor Sandor a susţinut marți, 17 mai, o conferinţă de presă în teren, în cadrul căreia au fost prezentate lucrările care se vor desfăşura pe pârâul Adona. Valoarea acestora se va ridica la 11,4 milioane lei, 80% din banii necesari fiind asiguraţi din fonduri europene.

Administraţia Bazinală Ape Crişuri va amenaja un baraj care va atenua viiturile, iar pe primul tronson al pârâului va păstra un canal deschis.

„Acum două luni,  Administraţia Bazinală Ape Crişuri a încheiat cu Primăria Oradea un protocol în care a fost prevăzută şi amenajarea acestei zone, care de mulţi ani este problematică pentru municipiu. Prin amenajarea Văii Adonei ne dorim atingerea a două obiective: reducerea viiturilor pe acest pârâu şi rezolvarea problemei ecologizării zonei”

a declarat directorul Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, Pasztor Sandor.

În zona Văii Adona se lucrează deja la terasamente. Deasupra acestora va rămâne o suprafaţă, care va fi amenajata de municipalitate cu spaţii verzi, locuri de joacă şi parcări.

„Execuţia acestor lucrări se ridica la 11,4 milioane lei, însă săptămâna trecută, Comisia Europeană a dat aviz favorabil pentru lucrările de reducere a viiturilor şi ecologizare a pârâului Adona, astfel că 80% din banii necesari vor fi asiguraţi din fonduri europene”

a mai spus directorul Pasztor Sandor.

După ce Administraţia Bazinală Ape Crişuri va finaliza lucrările de intubare a pârâului, Primăria Oradea va începe amenajarea zonei, lucrările desfâşurându-se pe trei tronsoane.

Leonardo Da Vinci va deveni o stradă de trafic

Pe tronsonul cuprins între str. Leonardo Da Vinci şi zona Liszt Ferenc, Primăria Oradea va amenaja de asemenea parcări, dar va avea în vedere şi amenajarea de spaţii verzi.

„Primăria Oradea va amenaja atât calea de rulare, cât şi spaţiile de parcare până la intersecţia cu str. Meiului. Având în vedere că str. Leonardo Da Vinci va deveni o stradă de trafic, care va descărca zona Nufărul spre zona centrală a oraşului, municipalitatea are în vederea amenajarea de locuri de parcare şi pe tronsonul cuprins între str. Meiului şi str. Leonardo Da Vinci”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Proiectul municipalităţii presupune realizarea a aproximativ 500 de locuri de parcare, realizarea sistemului de iluminat public aferent acestora, dar şi realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale.

„Urmează, ca studiul de fezabilitatea să fie supus aprobării Consiliului Local, după care vom trece la elaborarea proiectului tehnic şi la derularea procedurilor de licitaţie. Sperăm, că în această toamnă vom putea începe lucrările, astfel ca, până în toamna anului viitor să avem aici, o zonă complet amenajată şi funcţională”

a mai spus primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4427 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult