Categorized | Sport

Din preot, director adjunct. Daniel Funeriu numește, pe criterii politice, personaje cel puţin „ciudate” în funcţii importante în Bihor

Niciodată, dar absolut niciodată nu s-a implicat atât de mult politicul în sport ca în zilele noastre. Şi nu numai la nivel local ci şi naţional. De cele mai multe ori, deciziile sunt unele care te fac să te întrebi, pur şi simplu, dacă acei oameni care numesc în funcţii, sunt normali. Şi pe bună dreptate. Numai în ţara noastră se poate ca un preot să fie numit într-o funcţie de conducere la unu club sportiv.

Această „ispravă” a avut loc în cursul zilei de miercuri, 18 mai 2011, când printr-un ordin al ministrului Daniel Funeriu, cel numit, Manuel Ion Seleş este transferat de la Primăria comunei Oncea (judeţul Bihor) în funcţia de director adjunct al CS Crişul Oradea.

Mai mult, a fost înfiinţat un post nou, cel de director adjunct, pentru ca acest personaj boem să aibă şi el funcţie sau, mai bine zis, venit.

Absolvent al Facultăţii de teologie din Oradea, noul director adjunct nu a avut nici măcar o tangenţă cu sportul în întreaga lui viaţă, fără a mai pune la socoteală că nu a susţinut examen sau că nu a îndeplinit nici măcar unul dintre criteriile pentru nominalizare.

La începutul acestui an, acelaşi ministru „portocaliu”, dădea ordine ca să se reducă toate secţiile cu antrenori în sporturi neolimpice. În luna ianuarie, Titi Frenţ, actualul director al CS Crişul, s-a văzut în situaţia de a reduce bugetul de salarii şi de a renunţa la o parte din angajaţi.

Acelaşi director este acum anunţat, fără a fi întrebat sau fără a să i se fi cerut părerea, că va avea un subaltern dintr-un cu totul alt domeniu de activitate. Acest lucru, face ca antrenorii la care s-a renunţat după ani şi ani de muncă, să fie nevoiți să se reprofileze, în timp ce, în locul lor sunt numiți pe funcţii de conducere niște „neica nimeni”, care fac parte dintr-un partid sau altul, aflat la guvernare.

Deocamdată nu a avut loc instalarea în funcţie dar, mai marii „portocalii”, ar trebui să se pregătească pentru o mulțime de întrebări care, cu siguranţă, vor urma.

Titi Frenţ: „Pot să fiu schimbat, dar măcar să fie cineva din domeniu”

.

De-a dreptul uimit de ceea ce i se întâmplă, Titi Frenţ a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă:

„Am primit acest ordin al ministrului şi e normal ca eu să nu-l comentez. În cei cinci ani de experienţă în fruntea acestui club consider că am făcut lucruri pozitive.

Când am ocupat funcţia am dat examen pe post şi am făcut faţă unei comisii.

Dacă se dorea ca persoana mea să fie schimbată din funcţie, era normal să vină cineva din domeniu care să demonstreze că este priceput.

Acest nou director adjunct ar putea fi benefic dacă ar aduce fonduri financiare în cadrul clubului prin relaţiile de partid pe care le are.

Eu sper să avem în continuare rezultatele cele mai bune la majoritatea secţiilor”.

Cert este că activitatea la CS Crişul va continua, cel puţin la fel de bine, dacă nu şi mai bine, cu menţiunea că nici unul dintre antrenorii cu vechime în domeniu nu se va „bucura” de noul director adjunct și de indicaţiile sale „preţioase”.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult