Categorized | Sport

Din preot, director adjunct. Daniel Funeriu numește, pe criterii politice, personaje cel puţin „ciudate” în funcţii importante în Bihor

Niciodată, dar absolut niciodată nu s-a implicat atât de mult politicul în sport ca în zilele noastre. Şi nu numai la nivel local ci şi naţional. De cele mai multe ori, deciziile sunt unele care te fac să te întrebi, pur şi simplu, dacă acei oameni care numesc în funcţii, sunt normali. Şi pe bună dreptate. Numai în ţara noastră se poate ca un preot să fie numit într-o funcţie de conducere la unu club sportiv.

Această „ispravă” a avut loc în cursul zilei de miercuri, 18 mai 2011, când printr-un ordin al ministrului Daniel Funeriu, cel numit, Manuel Ion Seleş este transferat de la Primăria comunei Oncea (judeţul Bihor) în funcţia de director adjunct al CS Crişul Oradea.

Mai mult, a fost înfiinţat un post nou, cel de director adjunct, pentru ca acest personaj boem să aibă şi el funcţie sau, mai bine zis, venit.

Absolvent al Facultăţii de teologie din Oradea, noul director adjunct nu a avut nici măcar o tangenţă cu sportul în întreaga lui viaţă, fără a mai pune la socoteală că nu a susţinut examen sau că nu a îndeplinit nici măcar unul dintre criteriile pentru nominalizare.

La începutul acestui an, acelaşi ministru „portocaliu”, dădea ordine ca să se reducă toate secţiile cu antrenori în sporturi neolimpice. În luna ianuarie, Titi Frenţ, actualul director al CS Crişul, s-a văzut în situaţia de a reduce bugetul de salarii şi de a renunţa la o parte din angajaţi.

Acelaşi director este acum anunţat, fără a fi întrebat sau fără a să i se fi cerut părerea, că va avea un subaltern dintr-un cu totul alt domeniu de activitate. Acest lucru, face ca antrenorii la care s-a renunţat după ani şi ani de muncă, să fie nevoiți să se reprofileze, în timp ce, în locul lor sunt numiți pe funcţii de conducere niște „neica nimeni”, care fac parte dintr-un partid sau altul, aflat la guvernare.

Deocamdată nu a avut loc instalarea în funcţie dar, mai marii „portocalii”, ar trebui să se pregătească pentru o mulțime de întrebări care, cu siguranţă, vor urma.

Titi Frenţ: „Pot să fiu schimbat, dar măcar să fie cineva din domeniu”

.

De-a dreptul uimit de ceea ce i se întâmplă, Titi Frenţ a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă:

„Am primit acest ordin al ministrului şi e normal ca eu să nu-l comentez. În cei cinci ani de experienţă în fruntea acestui club consider că am făcut lucruri pozitive.

Când am ocupat funcţia am dat examen pe post şi am făcut faţă unei comisii.

Dacă se dorea ca persoana mea să fie schimbată din funcţie, era normal să vină cineva din domeniu care să demonstreze că este priceput.

Acest nou director adjunct ar putea fi benefic dacă ar aduce fonduri financiare în cadrul clubului prin relaţiile de partid pe care le are.

Eu sper să avem în continuare rezultatele cele mai bune la majoritatea secţiilor”.

Cert este că activitatea la CS Crişul va continua, cel puţin la fel de bine, dacă nu şi mai bine, cu menţiunea că nici unul dintre antrenorii cu vechime în domeniu nu se va „bucura” de noul director adjunct și de indicaţiile sale „preţioase”.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult