Categorized | Social

Parcul Seleuș a ajuns deja un loc iubit de orădenii din Nufărul

Parcul Seleuș a ajuns în sfârșit la standardele la care țintea municipalitatea orădeană. În anul 2011 în parc a mai fost amenajat un teren de sport, un loc de joacă pentru copii, a fost introdus iluminatul public, fiind montaţi peste 80 de stâlpi de iluminat și s-a asigurat împrejmuirea cu un separator special pentru deţinătorii de câini.

Lucrările efectuate pentru transformarea cimitirului în parc au început în cursul lunii iulie 2008 şi au constat în defrişarea vegetaţiei, amenajarea terenului existent, aducerea pământului necesar şi nivelarea acestuia, amenajarea de alei şi semănare de gazon.

Totodată, a fost montată o instalaţie de irigat automată, s-au plantat 150 de arbori ornamentali, s-au montat coşuri stradale şi bănci de odihnă şi s-a realizat o incintă pentru eurocontainere.

În cursul acestui an s-a amenajat un teren de sport, un loc de joacă pentru copii în care s-au montat echipamente de joacă, respectiv un complex multifuncţional cu trei tobogane şi două leagăne, un carusel şi figurine pe arc.

În parc a fost asigurat iluminatul public, fiind montaţi peste 80 de stâlpi de iluminat. Lucrările la noul parc Seleuş s-au finalizat prin executarea împrejmuirii cu separator pentru deţinătorii de câini.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Parcul Seleuș a ajuns deja un loc iubit de orădenii din Nufărul”

  1. Cristi spune:

    Tocmai ce-am trecut astazi pe acolo. Arata super! Mai ales daca compar in cap cu imaginea cimitirului ce-o aveam eu in cap acolo :))

  2. Sunt curios să văd cum va arăta cel din spatele Lotusului. Sper să nu rămână la stadiul de proiect.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult